Ексклюзиви
неділя, 29 травня 2011 16:17

Жертвами авіаудару НАТО в Афганістані стали 12 дітей

Жертвами авіаудару НАТО в Афганістані стали 12 дітей

У результаті нальоту авіації НАТО на цілі в нестабільній провінції Гільменд на півдні Афганістану в ніч на неділю, 29 травня, загинули, за даними місцевої влади, 14 мирних жителів, у тому числі 12 дітей, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство dpa.

Жертвами нальоту стали п'ять дівчаток, сім хлопчиків і дві жінки, уточнив представник уряду Гільменда Дауд Ахмаді. Ще троє дітей, жінка і двоє чоловіків поранені.

Згідно з повідомленнями, американські солдати в регіоні зазнали обстрілу з боку талібів і попросили НАТО про надання підтримки з повітря. Після цього літаки альянсу завдали ракетних ударів по двом житловим будинкам для цивільних осіб. Представник коаліційних сил ISAF заявив, що він в курсі повідомлень про загибель мирних жителів і що НАТО розслідує те, що трапилося.

Агентство AFP зазначає, що приватна загибель цивільних осіб в результаті операцій ISAF в Афганістані різко загострює відносини між Заходом і урядом у Кабулі. Президент Афганістану Хамід Карзай напередодні доручив Міністерству оборони припиняти операції ISAF, не узгоджені з афганцями, і взяти під контроль регулярні нічні рейди американського спецназу.

Агентство також нагадує, що загибель чотирьох мирних жителів в результаті операції ISAF в Талокані в північно-східній провінції Тахар 18-19 травня викликала масові заворушення в Талокані, в ході яких натовп напав і на базу бундесверу. Загинули 17 людей.

28 травня в Талокані в результаті теракту-самогубства загинули двоє німецьких солдатів, ще п'ятеро були поранені, у тому числі командувач силами ISAF на півночі Афганістану полковник Маркус Кнайп. Загинули також високопоставлені представники афганських силових структур.

Зараз ви читаєте новину «Жертвами авіаудару НАТО в Афганістані стали 12 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути