Ексклюзиви
понеділок, 23 травня 2011 14:02

Білоруси з краденою горілкою проривались через український кордон

Білоруси з краденою горілкою проривались через український кордон

Працівники відділу прикордонної служби "Вичівка" Луцького загону затримали двох громадян Білорусі, які пограбували магазин у селі Соломир Зарічненського району на Рівненщині. Злодії поверталися додому з пакунками з харчами, горілкою, парфумами та біжутерією.

Білоруси незаконно перетнули кордон і прийшли в село Соломир, що відносять до Серницької сільради. Погрожуючи продавцеві ножем, вони забрали з магазину харчі та інші товари. Дільничий інспектор повідомив про грабіж прикордонників.

"Злодії намагалися втекти назад у Білорусь. Затримати їх вдалося перед самим кордоном. Вони зупинилися тільки після попереджувального пострілу. Несли три пакунки з продуктами харчування, горілкою, парфумами та різноманітною біжутерією. За незаконний перетин державного кордону України та злісну непокору прикордонникам їх оштрафували й передали міліції, яка вирішуватиме питання щодо притягнення затриманих до кримінальної відповідальності", - розповів Олег Личковський, начальник прес-служби Луцького прикордонного загону.

Затримані білоруси мешкають у райцентрі Пінськ Брестської області.

За словами колишнього українського посла в Білорусі Ігоря Ліхового, економіка Білорусії зараз переживає не найкращі часи.

"Видно, що білоруська модель уже не витримує викликів часу. Про це свідчить і ситуація з обмінниками. Нині в країні існує чотири курси валют, що є нонсенсом у ринковому суспільстві. З планової економіки вже не можна витиснути більше, скільки коштів і сил туди не вкладали б. У деяких галузях промисловості - приміром, легкій - застій. Якщо на початку 1990-х усі купували білоруський трикотаж, то тепер на ринку в Хмельницькому третина покупців - із Білорусі. Вони беруть одяг, взуття, інші товари для перепродажу в себе. Оскільки співвідношення ціни та якості товару - не на користь місцевих виробників", - розповів екс-посол в одному з останніх інтерв'ю.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси з краденою горілкою проривались через український кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути