Ексклюзиви
понеділок, 11 квітня 2011 14:46

СБУ ліквідувала потужний канал постачання наркотиків в Україну

СБУ ліквідувала потужний канал постачання наркотиків в Україну

Службою безпеки України спільно з Державною митною службою України припинено протиправну діяльність міжнародного злочинного угруповання, яке налагодило стійкий канал постачання в Україну з Латинської Америки кокаїну.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що до складу злочинної групи входили 8 осіб з числа громадян Колумбії та України.

"7 квітня ц.р. під час проведення митного догляду міжнародного пасажирського рейсу "Ріо-де-Жанейро – Париж – Київ" в аеропорту "Бориспіль" співробітники СБУ спільно з працівниками Державної митної служби України затримали наркокур'єра – 34-річного мешканця Харківської області. Зловмисник намагався з приховуванням від митного контролю ввезти в України велику партію особливо небезпечного наркотичного засобу – кокаїну загальною вагою близько одного кілограма, яку він приховав у корпусі ноутбука", - розповіли у прес-центрі.

Як йдеться у повідомленні, того ж дня співробітники СБУ затримали інших учасників злочинного угруповання, які відповідали за організацію міжнародного наркотрафіку, створення та функціонування мережі збуту кокаїну на території Харкова, підбір та вербування кур'єрів.

Служба безпеки з'ясувала, що розрахунки за поставлену з Латинської Америки смертельну продукцію здійснювалися за допомогою банківських експрес-переказів.

"Один грама кокаїну на "чорному ринку" України коштує 150-200 доларів США, отже вартість усієї вилученої партії може перевищувати 1,5 мільйони гривень", - повідомляє прес-служба.

Слідчим відділом Управління СБ України в Харківській області стосовно затриманих громадян порушено кримінальну справу за ознаками ч.3 ст.305 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, вчинена організованою групою).

За вчинення такого злочинну членам злочинного угруповання загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років з конфіскацією майна.

Як повідомлялося раніше, венесуельська влада затримала грецький балкер Maria L з українцями на борту через виявлені на судні наркотики.

Зараз ви читаєте новину «СБУ ліквідувала потужний канал постачання наркотиків в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути