середа, 23 березня 2011 13:53

У Києві на Пейзажній алеї вандали розтрощили скульптуру Маленького принца
8

На Пейзажній алеї в Києві невідомі знищили мозаїчну скульптуру Маленького принца і розбили бронзову скульптуру дівчинки з собачкою, повідомив голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець.

"Сьогодні стався черговий акт вандалізму - були знищені ці скульптури. Владі вже пора навести в Києві порядок для того, щоб всі почувалися в безпеці", - заявив Бригінець.

Як зазначив Бригінець, депутат неодноразово звертався до профільних управління КМДА і до головного архітектора Києва з проханням підготувати та розробити документацію щодо паркових скульптур, оскільки зараз в столиці не існує законного порядку встановлення і збереження скульптур.

"Наприклад, коли буде слідство щодо знищення скульптур, може так статися, що насправді нічого не знищено, адже юридично цього об'єкта не існує. Як і самого скверу, адже влада і особисто Попов неодноразово обіцяли посприяти у вирішенні питання надання Пейзажній алеї статусу скверу, але віз і нині там", - обурений Бригінець.

Мозаїчну скульптуру головного героя казки французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері Маленький принц відкрили в Києві на Пейзажній алеї 13 листопада 2010. Це був подарунок Французького культурного центру українським дітям. Скульптура Маленького принца в Києві стала третьою в світі - такі ж були встановлені у Франції і США. Створення скульптури фінансувалося меценатами без залучення державних коштів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві на Пейзажній алеї вандали розтрощили скульптуру Маленького принца». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути