понеділок, 21 березня 2011 12:34

Спецтема: Арабські революції

Танки перекрили головну площу Ємену, палац президента і центральний банк

Танки перекрили головну площу Ємену, палац президента і центральний банк

У столицю Ємену Сану введені танки, повідомляє Agence France-Presse.

На головній площі міста, де традиційно збираються опозиціонери, розташована перша бронетанкова дивізія, якою командував генерал-майор Алі Мохсен аль-Ахмар.

Раніше аль-Ахмар оголосив про свій перехід на сторону опозиції та пообіцяв надати підтримку маніфестантам. Чи перебувають розміщені в Сані війська під його командуванням, невідомо.

Також бронетехніка помічена біля президентського палацу, центрального банку Ємену і міністерства оборони. Які завдання поставлені перед військовими, не повідомляється.

Протистояння між владою Ємену та опозиціонерами, які вимагають відставки президента Алі Абдулли Салеха, загострилося після того, як в Сані в п'ятницю, 18 березня, загинули більше 50 учасників опозиційної ходи, по яких відкрили вогонь з дахів.

Маніфестанти покладають відповідальність за вбивства на Салеха, тоді як прихильники чинного президента стверджують, що опозиціонери першими відкрили вогонь.

Аль-Ахмар заявив про перехід на бік опозиції 21 березня. За даними "Аль-Джазіри", президент Салех знав про майбутню відставку генерала і розраховує, що бунтівний військовий дасть йому можливість залишити владу і втекти з країни.

20 березня стало відомо, що Салех відправив у відставку уряд Ємену. Президент керує Єменом з 1978 року і не планує залишати свою посаду до закінчення повноважень у 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «Танки перекрили головну площу Ємену, палац президента і центральний банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути