вівторок, 24 липня 2012 08:27

"Не хочу, аби в Ірпені соціальний конфлікт переріс у військові дії" - активісту спалили машину
10

Фото: Фото, надане Лаврентієм Кухалейшвілі

Координатору руху захисту зелених зон міста Ірпеня Лаврентію Кухалейшвілі невідомі зловмисники спалили автівку. Його чорний "Mitsubishi Outlander" протягом півгодини перетворився на купу металобрухту.

Зокрема, як повідомив Gazeta.ua Кухалейшвілі, підпал його машини стався вночі.

"Близько третьої години ночі я прокинувся від вибуху і побачив у вікні спочатку спалах, а потім заграву. У мене відразу виникла думка про машину. Я вибіг у двір — вогонь поглинав мою автівку з боку переднього лівого колеса", - розповів активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірпені хочуть прогнати мера через масову забудову зелених зон

Він схопив шланг, який лежав на подвір'ї, й почав поливати машину. Відкотити її навіть не намагався, адже вона могла вибухнути у будь-який момент.

Колись гарний "Mitsubishi" має тепер плачевний вигляд: повністю обгоріли поверхня капоту і ліва сторона кузова, згоріли усі підкапотні "нутрощі" включно із двигуном, розплавились шланги, у лобову склі велика дірка, тріщини, від переднього лівого колеса залишився почорнілий обід із дротами. Над машиною звисають з дерева обгорілі, наче вугілля, яблука.

"У мене якраз був повний бак газу і напівпорожній — бензину. Не дай Боже, вогонь дістався би туди, адже поруч сусіди, дім, сарай. За себе не так страшно було", - додав Кухалейшвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники ірпінських парків закликали забудовників "не гратись з вогнем"

Захиснику зелених зон вдалось самостійно побороти вогонь. Лише після цього він викликав міліцію та пожежників. На машині і поруч на землі активіст виявив два факели — палиці, обгорнуті ганчір'ям.

Як пояснили згодом пожежники, якби автівка вибухнула, то кільком найближчим обійстям дісталось би непереливки, а від її власника не залишилось би і мокрого місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисника ірпінських парків вистежили і жорстоко побили

Автівку, за словами активіста, можна відновити, але вигідніше буде її продати у такому стані на деталі, адже надто дорого обійдеться її ремонт.

Кухалейшвілі переконаний, що це сталось через його активну діяльність, спрямовану на захист зелених зон Ірпеня, зокрема, парку зимового відпочинку "Курган", від масової забудови котеджами та багатоповерхівками. Тим більше, що кілька днів тому одному з "зелених" активістів — Євгену Овчаренку — також спалили паркан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом розпочалась "громадянська війна": люди палять один одному паркани

"Тепер маю відчуття роздратованості і ще більшого натхнення діяти далі, - заявив координатор руху захисту ірпінських парків. - Якщо хтось думає, що мене можна налякати, підпаливши машину, то він глибоко помиляється. Це мене не зупинить. І ще дуже не хочу, аби в Ірпені соціальний конфлікт переріс у військові дії. Робитиму усе можливе для збереження наших лісів та громадського спокою".

Зараз ви читаєте новину «"Не хочу, аби в Ірпені соціальний конфлікт переріс у військові дії" - активісту спалили машину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути