Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 12:00

Грецькі протестанти увірвалися в будівлю державного телеканалу
9

Фото: Фото: Reuters

Група студентів ввечері в неділю, 25 вересня, увірвалася в студію грецького державного телеканалу NET.

У будівлю в Афінах, в якій розташована телестудія, проникли близько 50 осіб, розповіли представники поліції. Вони зажадали від керівництва телеканалу надати їм ефір, щоб висловити протест проти реформи вищої освіти.

Керівництво NET виконати вимоги студентів відмовилося і ухвалило рішення відмінити вечірній випуск новин, замінивши його на документальний фільм. Таким чином, телеканал уникнув повторення інциденту трирічної давнини, коли група анархістів увірвалася в студію, звідки в прямому ефірі транслювався випуск новин, і розгорнула перед камерами плакат із закликом до вуличних акцій протесту.

Також увечері 25 вересня поліція була змушена застосувати сльозогінний газ для розгону акції протесту, що проходила у будівлі парламенту в центрі Афін. На такі заходи поліція була змушена піти після того, як учасники акції протесту, на яку зібралися близько двох тисяч чоловік, спробували заблокувати одну з центральних вулиць.

Чергова хвиля акцій протесту почалася в Греції після того, як 21 вересня уряд країни представив новий план порятунку економіки, що передбачає подальше урізання пенсій і збільшення податків. Прийняття антикризового плану - необхідна умова для отримання Грецією чергового кредитного траншу від МВФ і Євросоюзу в розмірі 8 мільярдів євро.

Греція, державний борг якої наближається до 350 мільярдів євро, знаходиться на межі дефолту. Раніше Євросоюз і МВФ виділили країні 110 мільярдів євро, зажадавши від уряду Греції прийняти жорсткі заходи зі скорочення бюджетного дефіциту. Однак цих коштів виявилося недостатньо для виведення країни з кризи, і Греції довелося знову звертатися за фінансовою допомогою.

Зараз ви читаєте новину «Грецькі протестанти увірвалися в будівлю державного телеканалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути