Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2011 12:35

Спецтема: Війна у Лівії

Перше бомбардування Лівії пройшло "успішно"
33

Фото: Фото: Reuters

Міжнародна коаліція завдала точкові ракетні удари по об'єктах ППО в Лівії ввечері 20 березня.

Обстріл відновили підводний човен британських ВМС типу "Трафальгар" і збройні сили США, що випустили чотири нові ракети "Томагавк". В результаті обстрілу було повністю знищено адміністративну будівлю, яка слугувала командним пунктом військ Муамара Каддафі, повідомляють РИА "Новости".

Представник уряду Лівії Муса Ібрагім повідомив журналістам, що у напрямку до будівлі був випущений реактивний снаряд. Він поклав провину за це на сили міжнародної коаліції. Ібрагім висловив обурення "варварським бомбардуванням" будівлі резиденції, де знаходилися мирні жителі. Про точну кількість жертв бомбардування не повідомляється. Ібрагім сказав лише, що мова може йти про "сотні мирних жителів", які перебували в будівлі і поблизу неї, пише Lenta.ru.

У неділю коаліція завдала потужного авіаудару по силах Каддафі за 20 кілометрів від другого за величиною міста Лівії Бенгазі, що вважається оплотом опозиції.

Тим часом президент США Барак Обама запропонував розширити коаліцію проти Каддафі. Сам Муамар Каддафі не є ціллю для авіаударів коаліції. Першочерговими цілями є ППО Лівії.

Раніше в неділю міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що його країні не буде належати "провідна роль" у військовій операції проти режиму Каддафі. При цьому він назвав початок операції "успішним". Крім того, за словами Гейтса, вбивати Каддафі за допомогою авіаударів було б "нерозсудливим".

Військова операція коаліційних сил проти режиму Каддафі почалася в суботу 19 березня. Всього по Лівії з початку атак було випущено вже 124 крилаті ракети. За різними даними, унаслідок бомбардувань загинули більше 60 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Перше бомбардування Лівії пройшло "успішно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути