середа, 21 серпня 2019 12:43

Віталіна Позняк відвідувала усі матчі улюбленої баскетбольної команди

17-го серпня у суботу відспівали панахиду за 13-річною Віталіною Позняк із Черкас. Дівчинка померла рік тому. До церкви прийшли рідні і друзі. Потім поїхали на цвинтар.

- Завжди тут живі квіти. І літом, і зимою. Щодня приїжджаємо на кладовище до могили доньки, говорить мати дівчинки 41-річна Оксана Галайко.

Минулого літа Віталіна відпочивала у санаторії "Сосновий Бір". Їй раптово стало зле – розболілась голова. Працівники звернулися до медиків лиш через 40 хвилин - після того, як дитина почала непритомніти. Віталіна померла у кареті "швидкої". Причини її смерті залишаються таємницею. У поліції досі розслідують смерть дитини. Підозру нікому не оголошено.

Найбільше бажання рідних дитини - щоб винних у її смерті покарали. У відповідь натикаються на мовчання та опір чиновників.

- Донька відпочивала в санаторії 7 разів поспіль - кожен рік на канікулах влітку. Особливо останній рік дуже хотіла.

До кімнати доньки мама дівчинки намагається не заходити. За півроку після смерті Віталіни в кімнаті майже нічого не змінилось - на своєму місці, немов чекаючи на її повернення, лежать шкільні зошити, у шафі - форма.

- Досі у кімнаті лежать її іграшки, книги, речі — усе стоїть, як і стояло. Нічого не чіпали, - розповідає мати.

Дічинка була надзвичайно відповідальною. На неї завжди могли розраховувати друзі та учителі.

"Часто згадую про Віталінку. Зберігаю вдома зошити. Передивляюсь грамотно списані її рукою сторінки. Всоте перечитую твори у контрольному зошиті. Здібна дівчинка, талановита ученичка. Світла пам'ять" - написала у Фейсбук вчителька 57-річна Ольга Дяченко.

Пережити горе матері допомагає церква. Жінка регулярно ходить на бесіди з отцем Юліаном Шереметом. Говорить, що його розповіді про вічність душі допомагають справлятися з втратою.

Автор: facebook.com/profile.php?id=100012978672768
  Дівчинка мріяла стати лікарем. Була відмінницею.
Дівчинка мріяла стати лікарем. Була відмінницею.

- Була для мене найкращою. Мала багато друзів. Улюблені подружки Анастасія Артеменко і Руслана Горбатюк досі переживають втрату. Настя у санаторії була з нею до останнього — на її очах усе сталося. Дружила з хлопчиками — Сашою, Дімою, Богданом. На останній день народження до неї прийшли аж 10 хлопчиків і лиш дві дівчинки.

Мріяла стати лікарем. Була відмінницею. Закінчила 7 клас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Непоправна втрата і великий біль" - помер Роман Вірастюк

- Була спортивною. Займалася легкою атлетикою. Ролики, ковзани, велосипед любила. Надзвичайно цікавилася баскетболом. Любила місцеву команду "Черкаські мавпи". Активно вболівала на їхніх матчах. З кожним гравцем у неї є світлина. Останні два роки з ранку до вечора про гравців щось мені розповідала. Відвідала усі їхні матчі у нашому місті. Грала й сама. Хотіла потрапити саме в їхню команду. Навіть на Говерлу піднялася у шалику з символікою цієї команди. На пам'ятному надгробку навіть вигравіювали збоку логотип "Черкаських мавп". Після смерті Віталіни команда надсилала лист зі співчуттями і навіть грошима допомагали.

Народження доньки - це найяскравіший момент життя для її батька. З нею ж, на жаль, пов'язані і найтрагічніші моменти в його житті.
- Донечка завжди була життєрадісна, усміхнена, цілеспрямована. Була дуже здібна, каже батько 40-річний Ігор Позняк. - Пам'ятаю як хотіла навчитися кататись на лижах. Інструктори були зайняті. Сам пояснив, показав і вона поїхала. За день лише раз впала. Ледве забрав додому. У неї вистачило сил та духу піднятися на Говерлу, це також була її мрія. Тепер живемо лише спогадами. Майбутнє забрали.

Автор: facebook.com/profile.php?id=100012978672768
  "З кожним гравцем у неї є світлина. Останні два роки з ранку до вечора про гравців щось розповідала"
"З кожним гравцем у неї є світлина. Останні два роки з ранку до вечора про гравців щось розповідала"
13-річна Віталіна Позняк померла від гострої алергічної реакції на порозі санаторію "Сосновий Бір" в серпні 2018 року. Батьки Віталінки впевнені, їхню дитину вбила халатність медперсоналу санаторію.
Зараз ви читаєте новину «Віталіна Позняк відвідувала усі матчі улюбленої баскетбольної команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути