четвер, 17 січня 2019 13:59

У добровольця Володимира Швайки залишилося 9 дітей

У добровольця Володимира Швайки залишилося 9 дітей
Володимир Швайка пішов на війну 2016 року. Служив у 8-му батальйоні Української добровольчої армії "Аратта". Фото: zolochiv.net/

У селі Куровичі Золочівського району на Львівщині поховали добровольця Володимира Швайку. Помер 11 січня. За 3 місяці до цього на фронті у нього стався інфаркт.

"Володимир рвався захищати Україну, але дружина не пускала. Сказав, що їде на заробітки, а сам пішов у добровольці - служити у ЗСУ не міг через вік. Коли вже був у Широкиному на Донеччині, зателефонував дружині та сказав правду. Вона зрозуміла чоловіка. Підтримувала його і підбадьорювала", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua волонтерка Леся Борсук.

Володимир Швайко пішов на війну 2016-го. Служив у 8 батальйоні Української добровольчої армії "Аратта".

"3 місяці тому на фронті у нього стався інфаркт. Відправили додому. У лікарні сказали, що треба міняти клапан. Операція пройшла успішно, після неї почувався добре. Наприкінці позаминулого тижня поїхав на батьківщину під Броди, щоб оформити пенсію з інвалідності. Ввечері звідти зателефонували дружині. Сказали, що Володимир посеред вулиці знепритомнів і помер", - додала Леся Борсук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На передовій загинув 28-річний боєць "Сталкер"

Володимир Швайко разом із дружиною виховували 9 доньок. Найстаршій - 21 рік, найменшій - 8 місяців.

14 січня унаслідок ворожого обстрілу бойовиків загинув 45-річний Микола Семенюк, позивний "Саїд". Молодший сержант, воював у складі 72 бригади імені Чорних Запорожців. Родом із селища Браїлів Жмеринського району на Вінниччині.

Зараз ви читаєте новину «У добровольця Володимира Швайки залишилося 9 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути