четвер, 29 березня 2018 13:33

Помер син легендарного творця зброї

Помер син легендарного творця зброї
У російському Іжевську помер Віктор Калашников, син легендарного конструктора зброї. Фото — НТВ

У російському Іжевську помер Віктор Калашников, син легендарного конструктора зброї та творця найпопулярнішого у світі автомату Михайла Калашникова. Мав 75 років. Про це повідомили у Іжевському державному технічному університеті.

"Пішов із життя випускник ІМІ-ІжДТУ Віктор Михайлович Калашников – радянський і російський конструктор стрілецької зброї, провідний інженер-конструктор концерну "Калашников", кандидат технічних наук, син видатного конструктора стрілецької зброї Михайла Тимофійовича Калашникова", – йдеться у дописі.

Зазначається, що після закінчення Іжевського механічного інституту, почав свою трудову діяльність у відділі Головного конструктора в бюро з розробки нових виробів Іжевського машзаводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На пам'ятник Калашникову росіяни втулили німецький автомат

"Під час освоєння автомата Калашникова провів численні дослідження, виявив низку факторів, що впливають на стійкість, довговічність і безвідмовність виробів, розробив низку вузлів і деталей на рівні винаходів. Брав участь у багатьох розробках іншої зброї - пістолетів-кулеметів "Бізон-2" і "Витязь-СН",– підкреслюють в інституті.

Віктор Михайлович буде похований на Південному кладовищі Іжевська завтра, 30 березня, прощання заплановане в ритуальному залі "Небеса".

У Москві помер 62-річний Сергій Мавроді – засновник фінансової піраміди МММ. Його госпіталізували з автобусної зупинки на вулиці. "Швидку" йому викликав перехожий. Мавроді забрали медики в Боткінську лікарню. Врятувати його не вдалося.

Зараз ви читаєте новину «Помер син легендарного творця зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути