Ексклюзиви
неділя, 19 листопада 2017 15:13

Помер модельєр, якого називали бунтарем моди
12

Аззедін Алайя створював еротичні образи для зірок
Аззедін Алайя створював еротичні образи для зірок
Аззедін Алайя створював еротичні образи для зірок
Аззедін Алайя створював еротичні образи для зірок
Аззедін Алайя створював еротичні образи для зірок

У суботу, 18 листопада, в Парижі у віці 77 років помер всесвітньо відомий модельєр Аззедін Алайя. Його називали дизайнером перших леді. Його постійними клієнтками також були багато зірок шоу-бізнесу.

Аззедін Алайя народився 26 лютого 1940 року в Тунісі в сім'ї фермера. Інтерес до моди в ньому пробудила сестра-близнюк. Вони разом переглядали годинами журнали Vogue. Свою кар'єру Аззедін починав як підмайстер у туніських кравців. У 1957 році він напівлегально приїхав до Парижа.

Юнака взяв до себе на роботу знаменитий Крістіан Діор, проте їх співпраця продовжувалася недовго. Алайя був змушений звільнитися через те, що його документи були не в порядку. Два роки він попрацював у Гі Лароша, потім у Тьєррі Мюглера.

Свою першу власну колекцію Алайя представив в 1980 році. Вона викликала фурор. Тіла манекенниць обтягував одяг з найтоншої шкіри. Критики заявили про справжню сексуальну революцію в світі моди.

В Аззедіна одягалися Тіна Тернер, Мадонна, Грейс Джонс, Джанет Джексон, Наомі Кемпбелл, Бріджитт Нільсен, Стефані Сеймур, Ракель Уелч.

Алайя прославився також тим, що одягав перших леді. Його постійною клієнткою була Мішель Обама. Карла Бруні в жакеті від Аззедіна здійснила свій перший офіційний візит в якості дружини президента Франції Ніколя Саркозі. Це було в 2009 році. Саркозі і Бруні прилетіли в Іспанію.

Мадонна знялася в наряді від Аззедін Алайя в кліпі Bad Girl в 1993 році. Грейс Джонс з'явилася в шкіряному комбінезоні, пошитому дизайнером, у фільмі "Вид на вбивство" (одна з серій про Джеймса Бонда) в 1985 році. Маріон Котіяр одягла його сукню у травні 2005 року, позуючи для обкладинки журналу Elle. Потім французька актриса тричі замовляла дизайнеру сукні для інших важливих подій у своїй кар'єрі. Леді Гага купувала хоча б одну сукню з кожної його колекції.

Алайя категорично відмовлявся виконувати правила світу моди. Він ніколи не прагнув встигнути підготувати колекцію для традиційних Тижнів моди. Аззедін говорив: "Колекція готова, коли вона готова. І тоді, і тільки тоді, я буду її показувати публіці".

Модельєр відрізнявся різкими оцінками роботи своїх колег. В одному з інтерв'ю шість років тому Алайя заявив:

"Мені не подобається стиль Карла Лагерфельда, його дух, його ставлення до роботи. У тому, що він робить, багато карикатурного. Він жодного разу в житті не брав в руки ножиці!"

Найбільшим компліментом для нього було, коли після зйомки модель воліла залишити собі одяг замість того, щоб отримати гонорар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер французький модельєр і засновник міні-спідниць Андре Курреж

Відомий італійський модельєр Карла Фенді померла у Римі. Власниця італійського будинку моди Fendi пішла з життя у віці 80 років. Напередодні Карла перенесла важке захворювання легень.

Зараз ви читаєте новину «Помер модельєр, якого називали бунтарем моди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути