субота, 04 травня 2019 15:17

У Полтаві раптово помер викладач педуніверситету

У Полтаві раптово помер викладач педуніверситету
Смерть Петра Григоровича стала великою несподіванкою для рідних та друзів. Фото: ПНПУ

У суботу, 4 травня, раптово помер викладач Полтавського національного педагогічного університету Петро Радько.

Смерть Петра Григоровича була несподіваною, причина трагедія наразі невідома. За словами знайомих, він не хворів, продовжував викладати. Про це повідомляє Кolo.news.

Поховати Петра Григоровича планують у неділю, 5 травня, в рідному селі Лучка на Сумщині.

Петро Радько у 1980 році закінчив Полтавський державний педагогічний інститут ім. В.Г. Короленка і отримав кваліфікацію вчителя історії. Працював завідувачем кабінету філософії Полтавського державного педагогічного інституту. З 1984 року – викладач кафедри історії КПРС, в 1992 році став доцентом кафедри суспільно-політичних дисциплін, а в 1999 році доцентом кафедри політекономії Полтавського державного педагогічного інституту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер батько колишнього прем'єр-міністра України

У 1986–1987 роках навчався в річній аспірантурі Інституту підвищення кваліфікації при Київському національному університеті імені Т.Г. Шевченка. У 1988 році захистив дисертацію "Історіографія діяльності компартії України по патріотичному вихованню трудящих (1971–1985 рр.)" на здобуття наукового ступеня кандидата історичних наук за спеціальністю історія (науковий керівник д.і.н., проф. Варшавчик М.Я.). У 1995 році присвоєне вчене звання доцента кафедри суспільно-політичних дисциплін. У 1995–1998 рр. навчався у докторантурі Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України (відділ вивчення та публікації зарубіжних джерел з історії України). У 2013 році захистив докторську дисертацію "Новітня історіографія національних традицій українського державотворення" (науковий консультант д.і.н., проф., член-кореспондент НАН України Сохань П.С.). Спеціальність історіографія, джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни. Здобув науковий ступінь доктора історичних наук.

Померла народна артистка СРСР Еліна Бистрицька. Більшу частину своєї акторської кар'єри жінка пропрацювала в Малому театрі.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві раптово помер викладач педуніверситету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути