пʼятниця, 09 липня 2021 17:25

Смерть у горах і поранення під час надання першої допомоги - кого не стало цього тижня
6

9 липня в селі Чабани Фастівського району Київщини попрощалися із 57-річним Анатолієм Мрачковським. Загинув під час спуску з вершини Тетнульді на Кавказі. На висоті 3,4 км зірвався на засніженому схилі. Гелікоптером його доставили до лікарні. Медики констатували смерть. Анатолій Мрачковський був доцентом кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Національного університету біоресурсів і природокористування України. Входив до Федерації альпінізму і спорту міста Києва.

Кого ще не стало цього тижня, читайте в матеріалі.

5 липня не стало російського режисера й актора Володимира Меньшова. Наприкінці червня захворів на коронавірусну інфекцію. Хвороба дала ускладнення. Йому був 81 рік.
Знявся у понад 110 стрічках. Зокрема, "Ширлі-мирлі", "Любов і голуби", "Бальзаківський вік, або Всі чоловіки сво..."Виступив режисером майже 30 фільмів. За роботу "Москва сльозам не вірить" отримав премію "Оскар" 1981 року.

Автор: Facebook
  Володимир Меньшов знявся у понад 110 стрічках. Виступив режисером майже 30 фільмів
Володимир Меньшов знявся у понад 110 стрічках. Виступив режисером майже 30 фільмів

Підтримував політику російського президента Володимира Путіна стосовно України. Заявляв, що після окупації Криму РФ потрібно брати Донбас. Мінкульт вніс його до переліку осіб, що становлять загрозу національній безпеці України.
Був одружений з актрисою Вірою Алентовою. Донька Юлія Меньшова - актриса і телеведуча.

7 липня в селі Старі Кодаки на Дніпропетровщині поховали начальника медпункту механізованого батальйону 93-ї бригади "Холодний Яр" Юрія Письменного. Він надавав медичну допомогу бійцю, якому стало зле на передовій. У цей час противник вистрілив із протитанкового гранатомета. Від вибуху Юрій дістав важкі поранення. Помер у лікарні. Йому було 59 років.

Автор: Facebook
  Юрій Письменний працював гінекологом. 2016-го пішов на війну медиком-волонтером. Через два роки його призвали до лав Збройних сил
Юрій Письменний працював гінекологом. 2016-го пішов на війну медиком-волонтером. Через два роки його призвали до лав Збройних сил

Юрій Письменний мав вищу медичну освіту. Працював гінекологом, пізніше займався підприємницькою діяльністю. 2016 року пішов на війну медиком-волонтером – служив у Першому добровольчому мобільному госпіталі ім. Миколи Пирогова. Наприкінці 2018-го призвався до лав Збройних сил. Очолив медичний пункт батальйону. Тиждень тому здобув чергове військове звання капітана. З дружиною виховав сина і доньку.

Американський режисер Річард Доннер помер на 92-му році. Уві сні в нього зупинилося серце.

Автор: Getty Images
  Американський режисер Річард Доннер помер на 92-му році. Він зняв понад 70 фільмів і серіалів
Американський режисер Річард Доннер помер на 92-му році. Він зняв понад 70 фільмів і серіалів

Народився у Нью-Йорку в єврейській родині. В молодості грав у театрі. Потім влаштувався режисером на телебаченні. Знімати кіно почав на початку 1960-х. Став режисером понад 70 фільмів і серіалів. Найвідоміші: "Омен", "Супермен", "Леді-яструб", "Люди Ікс". Був одружений із продюсеркою Лорен Доннер. Залишилося двоє дітей.

В окупованому Криму помер колишній прем'єр-міністр Анатолій Франчук. Йому було 85 років.

Автор: Facebook
  Колишній кримський прем'єр-міністр Анатолій Франчук помер в окупованому Криму.  Йому було 85 років
Колишній кримський прем'єр-міністр Анатолій Франчук помер в окупованому Криму. Йому було 85 років

Народився в селі Володимирівка Іллінецького району на Вінниччині. Отримав освіту радіоінженера-конструктора в Красноярському політехнічному інституті. Працював начальником цеху, головним інженером. Очолював завод "Фотон" у Сімферополі. Політичну кар'єру розпочав 1986 року. Був заступником міністра промисловості засобів зв'язку СРСР, згодом - міністром з управління державними підприємствами Криму. Тричі обирався до парламенту. Прем'єр-міністром уряду АРК став 1994-го. 1997-го його обрали головою Ради міністрів Криму. На цій посаді працював рік. Залишилися дружина, двоє синів і донька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігор Майстренко загинув на очах у дружини

Вісім років боролася із раком легень італійська співачка Раффаелла Карра. Померла у римській клініці у 78 років.

Автор: Getty Images
  Італійська співачка Раффаелла Карра гастролювала по всьому світу. Записала 23 альбоми
Італійська співачка Раффаелла Карра гастролювала по всьому світу. Записала 23 альбоми

Народилася в містечку Белларія-Іджеа Марина за 400 км. від Риму. У вісім років батьки відправили її до столиці навчатися театральному мистецтву. Через рік вперше знялася в кіно. Після виступу в музичній передачі записала композицію "Яка музика, маестро". Пісня потрапила на перші сходинки хітпарадів. З того моменту почалася сольна кар'єра Рафаелли. Гастролювала по всьому світу. Записала 23 альбоми.

20 років жила у цивільному шлюбі з хореографом Серджіо Япіно. Дітей не мала.

Справлятимуть сороковини за письменником і крає­знавцем 73‑річним Василем Басарабою. Мав аденому простати. В нього відмовили нирки. Поховали в Рівному поряд із сином. Залишилися дружина Людмила, невістка Наталія, онуки Андрій і Тарас.

Зараз ви читаєте новину «Смерть у горах і поранення під час надання першої допомоги - кого не стало цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути