неділя, 05 серпня 2018 05:30

Серед зірок і олігархів: як жила скандальна Ірина Бережна
10

Автор: UkrMedia
  Бережна активно відстоювала російську мову в Україні та радянські цінності
Бережна активно відстоювала російську мову в Україні та радянські цінності

5 серпня торік в ДТП загинула депутатка 36-річна Ірина Бережна. Її автівка в'їхала у стовб між селами Маслениця та Поседар'є у Хорватії. Екс-регіоналка та водій загинули одразу. З ними в автівці була донька депутатки 8-річна Даніелла. Майже не постраждала.

Ірину Бережну знали як авторку антиукраїнських публікацій у соцмережах. Активно виступала проти декомунізації назв вулиць і міст, проти ідей Революції гідності та української влади вцілому. Голосувала за закон "Ківалова-Колісніченка", що суттєво розширював використання регіональних мов. Наказ Мінкультури про обов'язковий дубляж фільмів українською мовою назвала "колосальним правовим нігілізмом". Виступала у російських пропагандистських телепередачах.

"Україна стрімко перетворюється в терористичну державу "УкроІГІЛ", де просто зносяться пам'ятники історії, влаштовується продуктова, транспортна, енергетична блокада. Саме такий сценарій планувався під час державного перевороту", – сказала Бережна в ефірі "Вечора з Володимиром Соловйовим".

За життя дружила з відомими телеведучими та співачками. Серед її подруг - Ольга Фреймут, Вєра Брежнєва, Світлана Лобода та Ані Лорак. Для доньки останньої Бережна стала хрещеною матір'ю.

Автор: facebook.com/berezhna
  Ірина Бережна та Ані Лорак разом відвідували театр
Ірина Бережна та Ані Лорак разом відвідували театр

"Загинула моя подруга, Іра Бережна. не вірю. Вона була надзвичайним другом. Давайте вимкнемо політику, а увімкнемо серце", - написала Фреймут у соцмережі. Вона прийшла особисто попрощатися із депутаткою.

Однодумці та опоненти Бережної активно відреагували на її загибель.

"Красива і розумна молода жінка. Її присутність на екранах тішила око, але коли вона починала говорити, враження нітрохи не змінювалося. Це була жінка і політик, яка дуже потрібна була б новій країні, яка рано чи пізно виникне на руїнах колишньої України", – сказав Олександр Козаків, так званий "радник ватажка" ДНР.

Автор: Публичные Люди
  Після загибелі в автокатастрофі Бережну поховали у весільній сукні. Вона не була заміжня.
Після загибелі в автокатастрофі Бережну поховали у весільній сукні. Вона не була заміжня.

"Безумовно, танцювати на кістках огидно. Але смерть Ірини Бережної, на мій погляд, розкрила набагато глибшу проблему. А саме – відповідність способу життя політика його переконанням і його публічної позиції. Ірина загинула в ЄС, на критиці якого вона будувала свою політичну кар'єру", – написав у Facebook мер Дніпра Борис Філатов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хватит убивать детей Донбасса" - матір екс-"регіоналки" Бережної облили зеленкою

Про особисте життя Бережної майже невідомо. Була незаміжня, сама виховувала доньку. Батьківство приписувають підприємцю Борису Фуксману - одному із засновників каналу "1+1". Він теж був присутній на похороні екс-регіоналки. Планував удочерити Даніеллу та забрати у Німеччину.

2009 року отримала звання "Людина року", у 2011 стала Заслуженим юристом України.

Найгостріші вислови Ірини Бережної:

Дивне уявлення патріотизму по-українськи – розвалити власну країну, знищити економіку, вбити 10 тисяч українців, дискримінувати мирних громадян, які проживають на Донбасі, щоб заощадивши 35 євро, звалити в Європу

Сьогодні чергова річниця "звірячого побиття анижедетей". Хочу нагади вам, як стійко і мужньо хлопці з "Беркуту" виконували свої зобов'язання та захищали країну від озброєних радикалів

Сьогодні у всіх майданних "патріотів" професійне свято - День дурня

Безвіз підписали, щоб українці за кордоном могли посидіти Вконтактє та Однокласниках

Директор інституту імені Альцгеймера Вятрович

Пишаюся, що була піонеркою. І донечка з великим задоволенням носить форму і знає, що бути піонером - значить дотримуватися певного кодексу гідності та моралі

Ірина Бережна похрестила Софію - доньку Ані Лорак
Фото: facebook.com/berezhna
За освітою загибла політик була юристом. Вела програму "Ваше право з Іриною Бережною"
Бережна дружила з багатьма зірками, в тому числі Світланою Лободою
Бережна активно відстоювала російську мову в Україні та радянські цінності
Ірина Бережна та Ані Лорак разом відвідували театр

У березні цьогоріч за антиукраїнську позицію звільнили заступницю мера Дніпра Світлану Єпіфанцеву. На цій посаді писала схвальні коментарі на адресу Московського патріархату, співчувала загибелі бойовика ДНР "Мотороли". У серпні 2017-го отримала догану від мера за те, що у лайливій формі захищала колишнього нардепа від Партії регіонів Ірину Бережну.

Зараз ви читаєте новину «Серед зірок і олігархів: як жила скандальна Ірина Бережна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути