субота, 06 травня 2017 23:36

Рекордсмен помер дорогою до Евересту

Рекордсмен помер дорогою до  Евересту
85-річний Мін Бахадур Шерхан помер під час спроби підкорити Еверест і знову встановити світовий рекорд. Фото - segodnya.ua

Непалець 85-річний Мін Бахадур Шерхан помер під час спроби підкорити Еверест і знову встановити світовий рекорд. Чоловіка не стало в таборі увечері 6 травня, але причина смерті поки невідома. Про це повідомив представник міністерства туризму Непалу Гіанендри Шреста, передає Associated Press.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало політв'язня сталінських концтаборів

Відзначається, що непалець провів кілька місяців, тренуючись. За цей час не відчував проблем з диханням і тиском. Він народився в гірській місцевості, тому ніколи не мав проблем із диханням на висоті.

Шерхан вже встановлював світовий рекорд в травні 2008 року, підкоривши Еверест у 76-річному віці. Але в 2013 році його рекорд побив японський альпініст Юїтіро Міура, зійшовши на найвищу вершину планети у віці 80 років.

Найстаріший володар золотої олімпійської медалі і легендарний американський плавець Адольф Кіфер помер у віці 98 років. Він встановив світовий рекорд на дистанції 100 метрів, який спортсмени з усього світу не могли побити протягом 20 років.

Зараз ви читаєте новину «Рекордсмен помер дорогою до Евересту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути