пʼятниця, 29 січня 2021 17:00

"Попрощалася з матір'ю і померла" - колега поділилася спогадами про актрису "Джентльмен-шоу"

Акторки Одеського академічного російського драматичного театру та "Джентльмен-шоу" 60-річної Ірини Токарчук не стало 25 січня.

Автор: Facebook
  Ірина Токарчук померла 25 січня
Ірина Токарчук померла 25 січня

Завідувачка літературно-драматургічної частини театру 49-річна Олена Шаврук поділилася з Gazeta.ua спогадами про Токарчук.

"Уперше зустрілася з Іриною, коли мені було 18 років. Прийшла на виставу, в якій вона грала. Ближче познайомилися, коли я почала працювати завлітом. Іра була проста, завжди підтримувала колег, підказувала їм. Часто приїжджала поза роботою до театру, щоб з усіма побачитися. Вона жила сценою. Її 80-річна матір розповідала, що вдома були розмови лише про театр. Коли в Іри не було спектаклів, то вона не мала енергії та мотивації чимось займатися. Був період, коли її обходили ролями. Від цього Ірі було боляче. Але вона знайшла себе в "Джентльмен-шоу". Іра була весела, людина театру й Одеси, мала тонке почуття гумору. Ворогів не мала і не вміла заздрити. Вона була представницею високої культури, простости в стосунках, майстерності та справжнім прикладом для наслідування", - розповіла Шаврук.

Востаннє жінка зустрічалася з Токарчук 6 січня.

"Тоді йшла вистава "Баламути". Іра була щаслива від того, що встигли відіграти велику кількість спектаклів до локдауну. Ми жартували та сміялися. Говорили про те, що святкуємо родинні свята на роботі, отже, ми сім'я", - сказала жінка.

Останнім з Токарчук говорив її колега Яків Гопп.

"Того дня вони спілкувалися телефоном близько 16:00. Через деякий час їй стало погано, викликали "швидку". Медики відкачували Іру протягом 40 хв. Вона прийшла до тями, попросила води. Потім взяла матір за руку, попрощалася з нею і померла", - зазначила завліт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер Ларрі Кінг

"Коли дізналася про її смерть, одразу пекуча думка: "Вона навіть не отримала звання, якого так довго прагнула". Протягом декількох років подавали заяву на присвоєння їй почесного звання. Та відповідь так і не отримали. Тепер їй це і не треба", - додала Шаврук.

Ірина Токарчук народилася 20 липня 1959 року в Одесі.

Дебютувала у фільмі Олександра Павловського "Зелений фургон". Зіграла в таких стрічках, як "12 стільців", "Ефект присутності", "Посмішка Бога, або Чисто одеська історія", "Будинок сюрпризів", "Подаруй мені щастя" і багатьох інших.

Величезну популярність Ірина Токарчук здобула завдяки ролі тітки Сіми з одеської комунальної квартири у скетчі "Джентльмен-шоу".

Брала участь у роботі проєкту "Маски-шоу", грала в театральних постановках цієї програми: "Отелло", "Орфей і Евридіка", "Ромео і Джульєтта".

25 січня акторка померла від серцевого нападу.

Зараз ви читаєте новину «"Попрощалася з матір'ю і померла" - колега поділилася спогадами про актрису "Джентльмен-шоу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути