субота, 29 квітня 2017 05:33

Помер відомий оперний співак

Помер відомий оперний співак
Дмитро Гнатюк замовив собі надгробок за 8 років до смерті. Фото - Гордон

"Тому, хто дорогий був при житті. Від тих, хто любить і сумує: у пана Гнатюка голос один із тисячі. Голос великий, чистий, дуже багатий і тренований настільки, що будь–яка вокальна трудність здається йому легкою і природною, як розмова і ходіння. Співак може зробити свій голос великим і маленьким, сильним і слабким, похмурим і світлим, радісним. Ми осиротіли на Дмитра Гнатюка — найшанованішого і найвідомішого співака серед українців усього світу", - каже тернопільський журналіст Михайло Маслій.

На Байковому кладовищі відкрили пам'ятник оперному співакові Дмитру Гнатюку. 29 квітня виповнюється рік із дня його смерті. Йому був 91 рік.

"Свекор зробив собі надгробок ще за життя. Казав: "Як умру, нічого не просіть. Усе одно не допоможуть". За вісім років до смерті замовив надгробок. Зберігався в нашому гаражі. Дмитро Васильович просив, щоб пам'ятник поставили на 40-й день по смерті. Не змогли, була потрібна спеціальна техніка, - розповідає невістка Наталія Гнатюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало ведучої, яка півстоліття повідомляла новини

Дмитро Гнатюк 37 років співав у Національній опері. Тричі обирався депутатом Верховної Ради СРСР й один — народним депутатом України. 66 років прожив у шлюбі із мовознавцем Галиною Макарівною. Вона пережила чоловіка на 52 дні.

Зараз ви читаєте новину «Помер відомий оперний співак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути