середа, 05 грудня 2018 16:26

Помер легендарний футболіст львівських "Карпат"

  Іван Герег був один з кращих крайніх захисників в історії львівської команди "Карпати"
Іван Герег був один з кращих крайніх захисників в історії львівської команди "Карпати"

На 75 році життя після важкої хвороби помер вихованець закарпатського футболу, один із найкращих крайніх захисників в історії львівської команди "Карпати" Іван Герег. Про це написав у Facebook спортивний журналіст Юрій Назаркевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер легендарний захисник київського "Динамо"

"Не стало Івана Герега…

На жаль, ще на одного менше стало гравця "Карпат", які 1969-го здобули унікальну історичну перемогу, здобувши Кубок СРСР. На 75 році життя після важкої хвороби помер вихованець закарпатського футболу, один із кращих крайніх захисників в історії львівської команди Іван Герег. У 1968-1976-х Іван Герег провів за "Карпати" у всіх турнірах 259 ігор. Після завершення насиченої кар'єри футболіста Іван Дмитрович у 1977-1987-х працював директором СДЮШОР "Карпати". Згодом почав займатися бізнесом і меценатством, зокрема долучився до побудови Церкви у селі Конопниця (Пустомитівський район), де і завершився його життєвий шлях…"

   1976-й. Іван Герег (в центрі) протистоїть нападникам московського "Динамо"
1976-й. Іван Герег (в центрі) протистоїть нападникам московського "Динамо"

Колектив ФК "Карпати", ветерани і вболівальники львівського клубу висловлюють щирі співчуття рідним і близьким покійного Івана Герега. Похорон відбудеться у четвер, 6 грудня, у церкві села Конопниця. Початок – об 11:00.

Івана Герега, який впродовж 9 років вважався на правому краї оборони львів'ян майже незамінним, не було не лише чути, а й видно. Деякі колишні партнери Івана Дмитровича розповідали, що футбол він іґнорував принципово. Мовляв, від улюбленої колись справи відійшов повністю, бо займається бізнесом. Деякі львівські ресурси поширювали інформацію про те, що бізнес той пов'язаний із ювелірними виробами й веде його знаний колись гравець за кордоном.

Виявилося, що Герег мав образу на журналістів за те, що вони про нього не згадували. Бізнесом він справді займався, щоправда, трохи не тим, про який пишуть. За кордоном теж бував часто. І про футбол не забув. Регулярно спілкувався Євгеном Лемешком, легендарним колись воротарем і тренером, який свого часу запросив Івана Дмитровича у "Карпати", а нині живе у Греції.

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний футболіст львівських "Карпат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути