Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 15:41

"Підтримував відновлення незалежності України" - група "Першого грудня" опублікувала останнє слово про Мирослава Поповича

Ініціативна група "Першого грудня" опублікувала останнє слово у пам'ять про філософа Мирослава Поповича, який помер 10 лютого на 88 році життя.

Автор: Вісті
  Мирослав Попович був одним з учасників ініціативної групи "Першого грудня"
Мирослав Попович був одним з учасників ініціативної групи "Першого грудня"

"Мирослав Попович був світлою, мудрою і мужньою людиною. – йдеться у повідомленні. - Мудрість же завжди має золотий запас етики, гуманізму, добротворення. Ми знали Мирослава Володимировича, нашого колегу й однодумця, саме таким: людяним, усміхненим, небайдужим до громадських справ. Його висока інтелігентність викликала в нас глибоку повагу й любов. Його громадянська сміливість проявлялася в підтримці відновлення незалежності України та волелюбних прагнень Майданів. Його праця для наступних поколінь — викладацька та допомога численним ініціативам — заклала міцні основи для продовження традицій жертовності та відповідальності перед країною та її майбутнім".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мирослав Попович: починається нова доба для України

Учасники ініціативної групи висловили співчуття рідним, колегам і близьким Мирослава Поповича. Також повідомили, що попрощатися з філософом можна буде 13 лютого з 11:00 до 12:30 в конференц-залі НАН України (м. Київ, вул. Володимирська, 55). Поховання почнеться о 13:00 на Байковому кладовищі, ділянка № 33.

Мирослав Попович був одним із учасників Ініціативної групи "Першого грудня". Група була створена у двадцяту річницю референдуму і має на меті поширювати моральні цінності та сприяти встановлення в країні нових правил. До неї належать В'ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосиф Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський, Ярослав Яцків.

На 88 році життя помер академік, директор Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України Мирослав Попович.

Зараз ви читаєте новину «"Підтримував відновлення незалежності України" - група "Першого грудня" опублікувала останнє слово про Мирослава Поповича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути