вівторок, 05 червня 2018 18:24

Леонід Кантер залишив прощальні листи: повідомили версії загибелі режисера

Леонід Кантер залишив прощальні листи: повідомили версії загибелі режисера
Леонід Кантер застрелився у діжці. Фото - Громадське радіо

У передсмертних листах відомий український режисер Леонід Кантер написав, що виконав свою місію в цьому житті і йде далі з бажанням, щоб розпочате ним продовжували однодумці.

Версію вбивства відкидають. Про це повідомив начальник Бахмацького райвідділу поліції ГУНП в Чернігівській області Юрій Жула, передає "Укрінформ".

"Версія вбивства відхиляється, оскільки Леонід Кантер залишив кілька передсмертних листів. У них він писав, що свою місію виконав і йде далі, і що хоче, щоб розпочате ним продовжували його однодумці й послідовники", - сказав Жула.

За його словами, Кантер був людиною творчою і неординарною, і своїми проблемами далеко не з усіма ділився. А вони в нього були - він розлучився з дружиною і жив на Обирку з іншою жінкою. Хоча суїцид, впевнений поліцейський, скоїв точно не через жінок чи сімейні проблеми. Алкоголю він теж не вживав. Можливо, далися взнаки психологічні травми, отримані на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можу приїхати, але почуваюсь хріново": стало відомо, що робив Леонід Кантер за день до смерті

Застрелився Кантер у великій залізній діжці об'ємом 3 кубометри у своєму обійсті. На дно постелив ковдру чи покривало, ліг і вистрілив одиночним пострілом з автомата знизу в голову.

"Він був дуже за екологію, надзвичайно любив і цінував ділянку, на якій жив, і хотів, щоб людям ця земля залишилась чистою, щоб крові там не було", - зазначив співрозмовник.

Те, що Кантер добровільно залишив цей світ, у Facebook підтвердила і директор фестивалю "Мама Африка" Катерина Мізіна.

"Леонід Кантер вирішив помандрувати далі. Це його вибір і він зовсім не вважав його трагічним. "Смерть - це нове народження", - написала вона.

4 червня, на хуторі Обирок Борзнянського району Чернігівщини знайшли застреленим режисера та мандрівника 36-річного Леоніда Кантера. Поряд з тілом поліція знайшла вогнепальну зброю. У щелепі Кантера виявили наскрізне поранення.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Кантер залишив прощальні листи: повідомили версії загибелі режисера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути