Ексклюзиви
пʼятниця, 16 липня 2021 17:16

Куля влучила в голову і хвиля віднесла в море: кого не стало цього тижня
5

У Москві 13 липня не стало режисера 76-річного Олександра Стефановича. На початку місяця заразився коронавірусом. Лікувався вдома. Звернувся до лікарів, коли почалися проблеми з диханням. Медики тиждень боролися за його життя. Помер у реанімації.

Стефанович працював режисером на "Мосфільмі". Став автором понад 40 документальних стрічок. Першим у Радянському Союзі почав знімати музичні кліпи. Двічі був одружений. Першою дружиною стала актриса Наталія Богунова. Зі співачкою Аллою Пугачовою прожив три роки. Він став творцем її сценічного образу.

Автор: ТАСС
  Медики тиждень боролися за його життя режисера Олександра Стефановича
Медики тиждень боролися за його життя режисера Олександра Стефановича

Кого ще не стало цього тижня, читайте в матеріалі Gazeta.ua.

В американському Клівленді помер від онкології пластичний хірург 84-річний Богдан Чепак. Мав онкологію. Богдан Чепак народився на Тернопільщині. 12-річним із батьками емігрував у США. Вивчав інженерні науки й біологію. Здобув ступінь у галузі медицини в Мюнхенському університеті Людвіґа-Максиміліана. 50 років займався пластичної хірургією в клініці Клівленда. Був членом правління Українського музею-архіву в Клівленді. Робив пожертви й видавав гранти на культурні й просвітницькі проєкти на батьківщині. Підтримував Національний університет "Острозька академія". За заповітом, він має отримати частину його статків.

Автор: Facebook
  Пластичний хірург Богдан Чепак помер через онологію. З 12 років він жив в США, але робив пожертви на втілення культурних і просвітницьких проєктів в Україні
Пластичний хірург Богдан Чепак помер через онологію. З 12 років він жив в США, але робив пожертви на втілення культурних і просвітницьких проєктів в Україні

Російського музиканта й актора Петра Мамонова не стало в 70 років. Помер у московській лікарні від коронавірусної інфекції. Його легені були уражені майже на 90%. Петро Мамонов став популярним як учасник гурту "Звуки Му". Колектив грав музику в експериментальних жанрах: психоделічний рок, постпанк і лоуфай. Також знімався в кіно. Зіграв майже у 20 фільмах. Двічі був одружений. Залишилося двоє синів. Заперечував агресію РФ проти України, їздив в окупований Крим. 2017-го його внесли до бази "Миротворець".

Автор: УНІАН
  Російський музикант Петро Мамонов  помер від коронавірусної інфекції. Його легені були уражені майже на 90 відсотків.
Російський музикант Петро Мамонов помер від коронавірусної інфекції. Його легені були уражені майже на 90 відсотків.

15 липня в Нідерландах помер журналіст 64-річнийПітер де Вріз. Минулого тижня чоловіка госпіталізували в критичному стані після того, як невідомі здійснили замах на його життя. Журналіст помер від важких травм – у нього вистрілили п'ять разів із близької відстані. Одна куля влучила в голову.

Де Вріз був одним із найавторитетніших і найвідоміших кримінальних журналістів у Нідерландах. Репортер висвітлював діяльність організованих злочинних угруповань і наркокартелів.

Автор: Peter Dejong /AP
  Журналіст Пітер де Вріз помер внаслідок замаху на життя. В нього вистрілили п’ять разів із близької відстані
Журналіст Пітер де Вріз помер внаслідок замаху на життя. В нього вистрілили п’ять разів із близької відстані

У Тбілісі помер оператор телеканалу "Пірвелі" 37-річний Лексо Лашкарава, якого 5 липня побили противники "Маршу гідності" на підтримку спільноти ЛГБТ. Через тиждень після побиття Лашкараву знайшла мертвим у ліжку мати. Поки офіційна причина смерті невідома. Родичі заявляють, що він був здоровим і помер саме внаслідок травм.

Автор: Facebook
  Грузинський телеоператор Лексо Лашкарава помер через тиждень після побиття в центрі Тбілісі
Грузинський телеоператор Лексо Лашкарава помер через тиждень після побиття в центрі Тбілісі

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Франції помер український журналіст

В Іспанії загинула 47-річна Ірина Борис. Українку й 6-річного сина накрила морська хвиля.

Загибла родом із міста Бережани Тернопільської області. В Іспанії прожила 20 років, здобула ще одну вищу освіту. Вивчила іспанську й англійську мови, працювала в туристичній агенції. Там вийшла заміж за місцевого й народила двоє дітей.

У день трагедії родина відпочивала на морі. Чоловік, який був на березі з меншою донькою, почув крик дружини про допомогу. Урятувати встиг лише сина, жінку хвиля віднесла в море.

Помер соліст Хору Турецького 49-річний Борис Горячев. Причиною смерті став коронавірус, із яким співак боровся три тижні.

Хор Турецького Міністерство культури України внесло в перелік тих, хто загрожує нацбезпеці України.

Зараз ви читаєте новину «Куля влучила в голову і хвиля віднесла в море: кого не стало цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути