пʼятниця, 24 травня 2019 17:44

Художник Юрій Логвин помер від інсульту

Художник Юрій Логвин помер від інсульту
Юрій Логвин помер на 81 році життя. Фото: Олександр Кузьмін

22 травня у Києві помер художник-графік і письменник 80-річний Юрій Логвин. Причиною смерті став інсульт. Його поховають на столичному Байковому кладовищі у суботу.

"До останніх днів мав світлий розум і активну думку. З пензлем також не розставався. Мав багато творчих планів – писав мемуари. А про хвороби не хотів говорити, вважав це дрібними справами", - розповіла молодша сестра покійного Іраїда Григорівна. З 2014-го Логвин майже не виходив з дому. Мав проблеми з серцево-судинною системою.

Юрій Логвин народився 5 лютого 1939-го в місті Кременчук Полтавської області. Його батько - Григорій Логвин - був відомим мистецтвознавцем і архітектором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховають бійця "Айдару", якого 2014-го закатували в полоні

1965-го він закінчив Київський художній інститут. Потім навчався на Вищих літературних курсах у Москві. Був членом Спілки художників і Спілки письменників України.

Найбільш відомий Юрій Григорович роботою над серіями поштових марок "Етнографічні сюжети "Давня Україна", "Гетьмани України", "Історія війська в Україні", "Скіфи" і "Давні слов'яни". Також він написав 20 пригодницьких книжок. 2013-го став лауреатом літературного конкурсу "Коронація слова".

У Юрія Логвина залишилася донька Марта і двоє онуків.

23 травня у Львові прощалися із засновником мистецького об'єднання "Дзиґа" та провідником "Революції на граніті" Маркіяном Іващишином. Культурний діяч раптово помер 21 травня у 52-річному віці. У нього обірвався тромб.

Зараз ви читаєте новину «Художник Юрій Логвин помер від інсульту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути