Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 10:39

"Якщо не заплатимо, його кремують" - український музикант помер у Відні

"Якщо не заплатимо, його кремують" - український музикант помер у Відні
Володимир Каналош - сирота. Був гітаристом. Давав концерти, виступав у кафе та ресторанах. Від цивільної дружини мав доньку 5-річну Анну. Фото: Facebook

В австрійському Відні зупинилося серце музиканта 32-річного Володимира Каналоша із села Верхня Вижниця Мукачівського району на Закарпатті. Там лікувався від туберкульозу. Щоб привезти його тіло в Україну, потрібно понад 3 тис. євро - майже 90 тис. грн.

"Володя дізнався про хворобу 2014-го. До лікарів звернувся пізно, коли вже мав четверту стадію туберкульозу. В Україні його лікували 3 роки, але безрезультатно. Тоді хтось розказав, що його можуть вилікувати в Австрії. Порадилися і вирішили, що має їхати. Першого разу лікувався там рік. Потім повернувся в Україну, бо йому треба було оформити якісь документи. Вдруге поїхав туди 6 місяців тому", - розповів кореспонденту Gazeta.ua двоюрідний брат Іван Каналош.

"Лікарі давали 10 відсотків, що виживе. Але брат вірив у диво. Останні місяці відчував, що цього не станеться", - додав він.

Володимир Каналош - сирота. Був гітаристом. Давав концерти, виступав у кафе та ресторанах. Від цивільної дружини мав доньку 5-річну Анну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Називав себе архітектором: культовий музикант помер через проблеми з серцем

"Щоб привезти тіло брата в Україну, потрібно заплатити Віденському похоронному бюро 3099,11 євро. На похорони потрібно ще 15 тисяч гривень. У нас немає таких грошей, тому просимо допомоги у всіх небайдужих. Хочемо поховати Володю по-християнськи. Якщо найближчим часом не зберемо цієї суми, його кремують", - сказав Іван Каналош.

Допомогти перевезти тіло Володимира Каналоша можна, переказавши кошти на карту його двоюрідного брата: ПриватБанк 5168757376894020. Отримувач - Каналош Володимир Іванович.

25 червня потонув білоруський музикант Аркадій Івановський, останній гітарист "Піснярів".

Зараз ви читаєте новину «"Якщо не заплатимо, його кремують" - український музикант помер у Відні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути