понеділок, 15 серпня 2016 19:38

Головний рабин одружив сина та видав заміж доньку
20

Головний рабин Росії Берл Лазар видав заміж доньку Фраді і одружив сина Хезі. Два весілля зіграли з різницею у місць у двох містах з дотриманням всіх єврейських традицій, повідомляє Татлер.

"До питань одруження у нас ставляться з усією серйозністю. Підбір другої половини довіряють перевіреній свасі. Відзначають цілий тиждень, потім ще шість днів ходять в гості", - каже подруга родини Стелла Амінова.

Весілля Фраді і її нареченого Моше Лермана святкували в Москві в конгрес-парку готелю "Редіссон Ройал". Запросили понад тисячу гостей.

"Таку кількість євреїв в одному місці я бачила тільки в Ізраїлі. Усі жінки сім'ї Лазар одяглися в колір індиго. Сукня Фраді було закритою — так у нас заведено. Але виглядала вона в ньому як лялечка. Вінчальну хупу встановили під відкритим небом, мій чоловік був удостоєний честі читати нареченому з нареченою одне з семи благословень. Після хупи ми перейшли в зал урочистостей, де жінки і чоловіки розділилися — на весіллі ми повинні бути в різних зонах. Нареченого і наречену за традицією відправили в окрему кімнату. Молодят чекали не довго, але підкріпитися ми встигли. Тартар був чудовий. Без наречених можна тільки їсти, а танці і все інше святкування починати не можна. Зазвичай це відбувається так: жінки оточують наречену великим хороводом і танцюють, поки є сили", - додає Стелла.

Хасидські пісні в регі-аранжуванні виконував Авраам Фрід — зірка з США, його графік розписаний на роки вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка "Останнього москаля" вийшла заміж за росіянина

Друге весілля — сина рабина Хезі і Муссі Мушки святкували в Єрусалимі, в центрі "Біньяней Ха-Розуму".

"За колоритом воно відрізнялося, народу було більше, ніж у Москві, але все одно вийшло камерно і затишно. Вражаюче, до чого схожі зовні наречений і наречена — дивишся на них, і починаєш вірити в існування споріднених душ. Дуже зворушливо виглядали діти родичів нареченої — всі в однаковому одязі", - повідомила Стелла Амінова.

Зараз ви читаєте новину «Головний рабин одружив сина та видав заміж доньку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути