четвер, 20 жовтня 2011 14:57

Величний Лондон: що подивитись у столиці Великобританії
28

Одна з моїх дитячих мрій збулася минулого року, коли я вперше побачила Лондон – величний, неймовірний, приголомшливий.

Не відразу звикаєш із думкою, що ходиш вулицями "сучасного Вавилону".

Погода у Лондоні мінлива, але такої осінньої пори місто закутане у напівпрозору димку навислих хмар, через які ледь-ледь пробивається сонячне проміння.

Якщо вам випаде нагода побувати у столиці Великобританії, плануйте перебування тут хоча б на кілька днів, не пожалкуєте.

Мої улюблені місця у Лондоні

Простора і багатолюдна Трафальгарська площа вражає своєю галасливістю, особливо у вихідні дні, чистотою, красивими архітектурними замальовками, пам'ятниками і звичайно чудернацьким корабликом у великій склянній пляшці.

Звичайно потрібно відвідати урочистий і вишуканий Букінгемський палац. Сотні людей приїжджають сюди, щоб хоча б торкнутися до викуваної історією брами. Мені випала нагода побувати тут навесні, коли Лондон буквально потопає у квітах.

Дорогою до палацу королеви не оминіть крихітний пам'ятник носу.

На алеї Мелл, яка веде з одного боку до палацу, з іншого до Трафальгарної площі, гордо стоїть монумент Юрію Гагаріну. Позаду пам'ятника штаб-квартира Британської ради. Статуя виконана за проектом Анатолія Новікова і подарована Великобританії агенством "Роскосмос".

Щоб переконатися і оцінити просторість та щільність міста, попри можливу боязнь висоти, все ж відвідайте Лондонське око. Перед вами відкриються неймовірні картини міста із висоти пташиного польоту. Видно усе: Тауер, Будинок Парламенту, Біг Бен, Палац королеви, Оксо Тауер, галерею Тейт і ще багацько прекрасних місць!

Велич, розкіш, могутність, монархія... Так характеризую Собор св.Павла. Це щось незвичайне.

Абсолютно випадково, зайшовши у один із дворів Лондона можна опинитися у художній колисці Сомерсет Хаус. Велика прямокутна площа з фонтанами, схована у дворі, дивовижне місце.

Не очікувала побачити у Лондоні пам'ятник, присвяченій участі англійців у Кримській війні.

Окремий день треба виділяти для відвідання Грінвіча. Дуже потужне місце. Красиве, витончене, вишукане... Коли заходиш на територію парку Грінвіча, потрапляєш у світ прекрасного. Вражає буквально все: від чистесеньких газонів і соковитої зелені трави до кожної невеличкої деталі ліпки чи малюнку. Дивовижна Чапел, бездоганна Пейнтд Хол, багатющий експонатами Національний морський музей, небесна Королівська обсерваторія Грінвіча і, звичайно, меридіан!

Якщо ви любите відвідувати музеї, дізнаватися щось нове, пригадувати чи відкривати для себе минуле і майбутнє, Музей науки - мабуть, одне із найдивовижніших місць, де зібрано унікальні колекції винаходів людства. Зали, що переходять один в одний, і, здається, не закінчуються ніколи... Це місце для дорослих і дітей, де просто зупиняється час і ви опиняєтесь у володіннях її царства – науки.

Зараз ви читаєте новину «Величний Лондон: що подивитись у столиці Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 2164
Голосування Де ви плануєте провести новорічні свята?
  • У Карпатах
  • На гірськолижному курорті у Європі
  • Поїду в теплі краї
  • Удома
  • Я працюватиму на Новий рік
  • Інша відповідь (у коментарях)
Переглянути