середа, 19 жовтня 2011 15:10

Лак "кракелюр" створює несподівані візерунки з тріщинок

Лак "кракелюр" створює несподівані візерунки з тріщинок

У столичних магазинах почали продавати лак з ефектом тріщинок. За 9-міліметрову пляшечку просять 25 грн. Про новинку ми вирішили спитати у майстра манікюру столичного салону "Пані" Валентини Гніденко.

"Цей лак називають "кракелюр". Його наносять поверх лаку контрастного кольору. Висихаючи, він тріскається. Крізь тріщинки видно лак першого шару, це створює цікавий візерунок", - розповіла Валентина Гніденко.

Перед нанесенням лаку треба очистити поверхню нігтя засобом для зняття лаку без ацетону. Далі на ніготь наносять лак-основу. Як тільки лак висохне, його покривають тонким шаром кракелюру. Лак швидко сохне і одразу починає тріскатися. Спеціалісти радять зверху лак з ефектом тріщинок обовязково покривати прозорим лаком. Це дозволить захистити тріщинки від осипання.

"Якщо бажаєте створити ефект глибоких тріщин, використовуйте протилежні у спектрі кольори. Для створення ніжного манікюру підійдуть лаки одного кольору, але різних відтінків. Гарно виглядатися поєднання синього і блакитного, бежевого і помаранчевого. Перламутрові лаки можна поєднати з чорною чи білою основою. З білою і чорною основою можна поєднати. Жінкам, які не бояться бути в центрі уваги, можна порекомендувати спробувати поєднання фіолетового і зеленого, помаранчевого і синього, червоного і блакитного. Але слід пам'ятати, що такий манікюр потребує такого ж зовнішнього вигляду", - сказала Валентина Гніденко.

Насправді, цей лак є "поверненням старої моди". Кракелюр з'явився в дев'яностих роках, був трендом 2005-2006 року. Тоді в моді були поєднання червоний - чорний, червоний - білий. Цього року немає таких строгих переваг по колірній гамі. У моді сам ефект тріщин. Назва лаку - кракелюр (фр.craquelure) прийшла з живопису. Кракелюр - це тріщина на шарі лаку або барвистого покриття на картині.

Зараз ви читаєте новину «Лак "кракелюр" створює несподівані візерунки з тріщинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути