Ексклюзиви
понеділок, 02 березня 2009 18:19

З"явився новий світовий лідер імпортерів зброї

З"явився новий світовий лідер імпортерів зброї
У 2008 році рейтинг країн-імпортерів озброєння та військової техніки за кількістю укладених контрактів вперше очолив Ірак, що купив військову продукцію на 12,97 мільярда доларів. Це 12,83 відсотка від загальносвітових показників. У 2004-2008 роках Ірак імпортував зброю на 19176 мільярда доларів, посівши 5 місце в світі. Такі висновки містяться в звіті агентства АРМС-ТАСС, який буде опубліковано в черговому номері журналу "Ринки озброєнь".

На сьогоднішній день, за даними агентства, найбільші американські оборонні корпорації фактично монополізували ринок Іраку, оскільки закупівля озброєнь для силових структур цієї країни здійснюється повністю під контролем США. Білий дім також вирішує, допускати чи ні на іракський ринок компанії з третіх країн. При цьому в основному враховуються "заслуги" країни-продавця в операції коаліційних сил на території Іраку.

Частка ринку, яку виділяють для неамериканських виробників, залишається мінімальною. З 12,97 мільярда доларів, які в 2008 році Багдад витратив на оборонну продукцію, союзників США дісталося лише 20 мільйонів. При цьому частка Іраку в загальному балансі портфеля замовлень США на поставку військової продукції в 2008 році склала майже 22 відсотки, що зробило цю країну одним із найбільш значущих партнерів Вашингтона у сфері військово-технічного співробітництва, повідомляє Лента.ру.
Зараз ви читаєте новину «З"явився новий світовий лідер імпортерів зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути