пʼятниця, 23 серпня 2019 15:47

Звинувачення СБУ на адресу танкера "Мрія" засновані на "Print Screen з новинного сайту" - Чалий

Звинувачення СБУ на адресу танкера "Мрія" засновані на "Print Screen з новинного сайту" - Чалий
За даними СБУ, танкер "Марія" відвідував Крим

Служба безпеки України заарештувала танкер "Мрія" за звинуваченням у відвідуванні окупованого Криму 2015-го на підставі Print Screen із неофіційного новинного ресурсу.

Про це йдеться в статті на ZN.ua директора компанії-власника судна ТОВ "Тефін" Данила Чалого.

Як відомо, танкер "Мрія" звинувачують у відвідуванні Севастополя 2015-го. Тоді у танкера був інший власник, а перед купівлею "Тефин" звернувся до відповідних органів, які підтвердили правомірність угоди.

"На виконання процедури запросили у всіх зацікавлених відомств, чи немає претензій до судна. Отримавши "добро", ми назвали колишній танкер Vilga "Мрією", оформили на українську компанію та поставили на корму український прапор" - каже Чалий, компанія якого придбала судно 2018-го.

Після того, як судно пропрацювало рік, СБУ заявила, що танкер відвідував Крим, у зв'язку з чим його необхідно заарештувати, при цьому як докази силовики наводять Print Screen.

"У це складно повірити, але всі звинувачення проти "Мрії" засновані на... скриншотах із якогось новинного сайту. Під час обшуків СБУ вивчила всі суднові документи і навігаційні дані та не знайшла жодної інформації про захід судна до Криму. Скажу більше: жодних підтверджень заходу до окупованих портів на сьогодні не існує. Вважаю це надуманою причиною, щоб задушити наш бізнес", - каже Чалий.

Нагадаємо, 10 серпня 2019-го під час кримінального провадження за фактом порушення порядку в'їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію прокуратура АР Крим провела обшук в Херсоні на судні "Мрія". Після того, як судно залишило Херсонський порт за рішенням суду, після оскарження в апеляційній інстанції, СБУ спільно з прикордонниками взяли на абордаж судно в нейтральних водах і відбуксирували до Херсона.

Зараз ви читаєте новину «Звинувачення СБУ на адресу танкера "Мрія" засновані на "Print Screen з новинного сайту" - Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути