четвер, 01 лютого 2018 14:07

Зірка світової опери відкриє Український благодійний бал

Зірка світової опери відкриє Український благодійний бал
Кошти підуть на потреби шкіл-інтернатів Сходу і Заходу України. Фото:prolviv.com

17 лютого у Відні втретє пройде Український благодійний бал. Традиційно подію організовує Товариство української молоді в Австрії.

Бал проводять з метою популяризації української культури серед австрійців та іноземців, пише "Сегодня".

Під час дійства звучатимуть українські пісні у виконанні професійного австрійського оркестру. Виступатимуть українські музиканти. Окрасою події стане сукня-вишиванка ведучої. Також проведуть благодійний аукціон.

Бал пройде за підтримки Міністерства інформаційної політики України. Підтримають захід також міжнародні організації, зокрема, Інститут Дунайського регіону і Центральної Європи (IDM), Українсько-австрійська Асоціація та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили виставку картин українських художників

Український бал у Відні відвідають відомі персони з України та Австрії. Відкриватиме бал зірка світової оперної сцени Ольга Пасічник. Серед присутніх на події буде письменниця Ірена Карпа, німецькомовна українська письменниця Мар'яна Гапоненко, австрійський дирижер Луганського оркестру Курт Шмідт та директор Інституту славістики Віденського університету професор Алоіс Вольдан та інші.

"Як і на багатьох міжнародних подіях подібного рівня, Український бал ставить благодійні цілі: виручені кошти від аукціону та Томболо підуть на дитячі будинки на Сході і Заході України", - розповідає один з організаторів Українського балу Петро Амбрік.

Торік на балу вдалося зібрати 4 тис. євро. Товариство української молоді в Австрії передало кошти на потреби шкіл-інтернатів в місті Бережани та селі Нове Село Тернопільської області, а також місту Кремінна Луганської області.

Українські музиканти активно налагоджують роботу в сфері благодійності. Вони беруть участь в благодійних концертах та акціях, жертвують гроші до фондів, допомагають окремим людям, притулкам, лікарням.У Києві існує благодійна ініціатива "Речі музикантів".

Зараз ви читаєте новину «Зірка світової опери відкриє Український благодійний бал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути