Ексклюзиви
середа, 09 жовтня 2019 18:49

Журналісти з ради при президентові України закликали владу відреагувати на дії Мендель

Журналісти з ради при президентові України закликали владу відреагувати на дії Мендель
Журналісти закликали вжити заходів. Фото: ОП

Члени Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президентові України заявили, що відсутність реакції на інциденти з прес-секретаркою президента Юлією Мендель може породити недовіру між владою та журналістами.

"Прес-секретарка президента та інші члени команди припускаються помилок, які викликають суспільний резонанс та негативні реакції як у журналістської спільноти, так і в суспільстві. Через недокомунікацію із журналістами багато важливих політичних питань або залишаються поза увагою суспільства, або інтерпретуються в специфічний спосіб, що породжує додаткові лінії розколу в самому суспільстві", - йдеться в заяві на "Детектор медіа".

Журналісти вважають, що дії Мендель містять ознаки перешкоджання журналістам у здійсненні професійної діяльності. Це неприпустимо для державних службовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського не збираються звільняти Мендель — УП

"Але, на жаль, ключові особи не почули аргументів та не шукають діалогу. Ми вважаємо важливим налагодження такого діалогу та готові виступити медіаторами. Відсутність реакції на подібні події може породити недовіру між владою та журналістами. Враховуючи необхідність налагодження необхідного рівня комунікації між журналістами та прес-службою президента, закликаємо президента вжити заходів для покращення такої комунікації та уникнення подібних ситуацій в подальшому. Всі, хто зацікавлений в консолідації суспільства, мають зробити все належне задля налагодження комунікації та запобігання конфліктів", - написано в заяві.

Заяву підписали всі журналісти з Ради, крім Наталії Гуменюк Вона зазначила, що представляє журналістську спільноту і не є медіатором між спільнотою і владою.

Журналісти "Схеми: корупція в деталях" опублікували повне відео, на якому прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель перешкоджає роботі їхнього колеги Сергія Андрушка.

На відео видно, як Мендель шарпає мікрофон журналіста, махає руками і разом із охороною обступає його. Андрушка відштовхують.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти з ради при президентові України закликали владу відреагувати на дії Мендель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути