Ексклюзиви
пʼятниця, 11 січня 2013 01:17

Журнал заплатить 1 євро за вторгнення в особисте життя Стросс-Кана

Журнал заплатить 1 євро за вторгнення в особисте життя Стросс-Кана
Фото: Reuters

Французький журнал VSD виплатить символічну компенсацію Домініку Стросс-Кану за моральний збиток, завданий вторгненням в особисте життя. Папарацці сфотографували екс-главу МВФ у вересні 2011 року на терасі його особгяка в Марокко. На ньому Стросс-Кан зображений на прикрашеній квітами терасі.

У момент, коли була зроблена фотографія, політик "не займався публічною діяльністю", тобто це його особисте життя, і закон про свободу інформації не може служити виправданням для публікації знімка.

Згідно з вердиктом, крім виплати 1 євро журналу також належить покрити судові витрати, рівні 2 тис. євро.

Раніше французькі правоохоронці відмовилися закрити справу проти екс-глави Міжнародного валютного фонду Домініка Стросс-Кана. Відповідне рішення було прийнято апеляційним судом французького міста Дуе. Мова йде про так званий Карлтонському справі - гучному скандалі у зв'язку з розслідуванням діяльності підпільної мережі проституції в фешенебельному готелі "Карлтон" в Ліллі. У листопаді минулого року в розпорядженні французьких правоохоронних органів виявилася листування у вигляді СМС-повідомлень між Стросс-Каном і одним із заарештованих сутенерів.

Інформація, яка була у журналістів, вказувала на те, що колишній глава МВФ регулярно вдавався до платних жіночим послуг і був завсідником "розпусних" вечірок - причому не тільки під час поїздок в Лілль, але також перебуваючи в Парижі, Вашингтоні та низці інших великих міст. Слідство підозрює, що Стросс-Кан брав безпосередню участь в організації цієї підпільної мережі.
:

Зараз ви читаєте новину «Журнал заплатить 1 євро за вторгнення в особисте життя Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути