середа, 18 травня 2022 18:51

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ звільнили село на Харківщині

Автор: Генштаб ЗСУ
  Звільнили Дементіївку Дергачівського району Харківської області
Звільнили Дементіївку Дергачівського району Харківської області

Українські війська звільнили Дементіївку Дергачівського району Харківської області. Противник веде наступ у районі населеного пункту Тернова, бойові дії тривають.

У прикордонних районах Бєлгородської та Воронезької областей російські окупанти підтримують у готовності до застосування підрозділи зі складу 32-ї дивізії протиповітряної оборони 6-ї армії Військово-повітряних сил та протиповітряної оборони Військово-космічних сил РФ, повідомляє Генштаб у вечірньому зведенні.

На Харківському напрямку противник намагається утримувати зайняті рубежі й обстрілювати українські війська. Ворог намагався проводити контратаки для відновлення втрачених позицій.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти активних бойових дій не проводили. Обстрілювали об'єкти інфраструктури та житлові будинки в районах населених пунктів Новоандріївка, Кам'янське, Оріхів, Ольгівське і Полтавка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали бійців тероборони, які вибили ворога з Харківщини

На Південнобузькому напрямку росіяни обстріляли Лупареве, Посад-Покровське, Висунськ, Осокорівку та Нововоронцовку. Ворог обладнував позиції. Для коригування вогню артилерії використовував безпілотник "Орлан-10".

17 травня під час контрнаступу ЗСУ в Харківській області прорвали лінію оборони російських окупантів. Загарбники втекли. Підрозділ зі складу 200-ї окремої мотострілецької бригади було практично знищено.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ звільнили село на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути