вівторок, 02 серпня 2022 18:35

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відбили спробу атаки ворога поблизу Харкова

ЗСУ відбили спробу атаки ворога поблизу Харкова
ЗСУ відбили спробу атаки ворога на Харківському напрямку. Фото: Генштаб

На Волинському та Поліському напрямках склад, стан і положення підрозділів збройних сил Республіки Білорусь у Брестській та Гомельській областях залишаються без суттєвих змін.

За даними Генерального штабу Збройних сил України, Білорусь продовжує постачання окремих видів боєприпасів для потреб Збройних сил Російської Федерації.

Зберігається загроза ракетних ударів з території Білорусі.

"На Сіверському напрямку ворог не припиняє обстріли позицій наших військ із території Російської Федерації та ведення повітряної розвідки у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей", – зазначається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атаки на Харківщині: до чого готується Росія – прогноз Інституту вивчення війни

На Слобожанському напрямку противник продовжує ведення бойових дій із метою утримання зайнятих рубежів і недопущення створення Силами оборони сприятливих умов для відновлення наступу. Поповнює втрати особового складу, а також озброєння та військової техніки.

"На Харківському напрямку ворог обстріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Харків, Чугуїв, Дементіївка, Протопопівка, Гусарівка, Чепіль, Питомник, Черкаські Тишки, Петрівка, Ртищівка, Старий Салтів, Скрипаї, Соснівка, Циркуни та Світличне. Завдав авіаційного удару неподалік Верхнього Салтова. Окупанти зазнали невдачі та відступили при спробі покращити тактичне положення в напрямку Тернова – Байрак", – додається.

Українська армія готується до можливого наступу російських окупантів на Харків.

Окупанти продовжують обстрілювати Харківщину з артилерії. 1 серпня били по районах обласного центру та в напрямку 16 населених пунктів.

Розвідувальна група ворога намагалася викрити позиції українських військ у Харківській області. Але їхня спроба провалилася.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відбили спробу атаки ворога поблизу Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути