Ексклюзиви
середа, 22 січня 2014 17:31

"Зрозумів, що повинен бути за Майдан," - загиблий Сергій Нігоян

"Я народився на території України і тому вирішив підтримати Майдан та український народ." Про це Gazeta.uaрозповів 10 грудня Сергій Нігоян, 20-річний хлопець з Дніпропетровська, якого застрелили сьогодні на столичній вулиці Грушевського. Він отримав одне кульове поранення в шию, одне – в голову.

"8 грудня був вже тут. Почав шукати своїх з Дніпропетровська. Але не знайшов. Знайшов з Кривого Рога, але сказали, що вони депутати з "Батьківщини", тому не можемо дати вам притулок. Прийшов, а тут з Івано-Франківщини, Львівщини - дали притулок," - додає Нігоян.

Торік він закінчив навчання у Дніпродзержинському коледжі фізичного виховання. На Майдані працював в обороні. Ночував у наметі або в будинку профспілок.

"Прийшов зі своїми пропозиціями, сказав, що хочу бути охоронцем, - розповідає Сергій Нігоян. - Часом провокуючих багато. Під вечір у масках ходять. Намагаються чинити опір. Сюди не можна у п'яному вигляді, з палицями і в масках. Це як провокація. Вони йдуть, ми робимо їм зауваження, а вони кажуть: "Я маю особисте право вільно пересуватись". Пояснюємо, що за своїми правилами тут не будеш, така ситуація. Не з першого разу, але розуміють. Якось одного чоловіка до міліції виводили у готель "Козацький". Хотів чинити опір, був у стані алкогольного сп'яніння."

Поділився, що не часто ходив до сцени слухати музику, а лише політиків.

"Коли партійні лідери виступають, тоді підходжу до сцени. Найбільше з них подобається Тягнибок, бо він лише, на мій погляд, дух дає. Бо Кличко повільно говорить. І Яценюк не так, - розповідає Нігоян. - Але ні за кого з них не був. Просто вирішив приїхати, побачивши ситуацію, що до чого, зрозумів, що повинен бути за Майдан."

За його словами, на початку грудня у Дніпропетровську теж утворився свій Майдан.

"У Дніпропетровську почали збиратися, коли я вже виїхав у Київ. Люди там переважно говорять: "Як в голові нема нічого, то хай їдуть на Майдан". Кажуть, шо тут за якусь певну суму. Але є ті, що підтримують, - пояснює Сергій. - Сам приїхав. Я один в сім'ї, виїхав сюди, батькам навіть не сказав. Приїхав, подзвонив: "Тато, я на Майдані." Він: "В Дніпропетровську?" Кажу, нє, який Дніпропетровськ, в Києві. Нормально сприйняли. Вони, може, не підтримають, бояться за мене. На телебаченні багато чого брешуть. Можуть сказати, що розтрощили тут усе. Але це не правда. Були такі чутки, говорять по "Інтеру", що все розтрощили, нема нікого. Була паніка, метро заблокували. Дзвонив батькам, казав, якщо якісь чутки, то не вірте нікому. Стоїмо, ніякого "Беркуту" поруч нема."

 

Зараз ви читаєте новину «"Зрозумів, що повинен бути за Майдан," - загиблий Сергій Нігоян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути