пʼятниця, 24 квітня 2020 09:09

Зранку нікого не випустили: що відбувається в охопленому коронавірусом гуртожитку

Зранку нікого не випустили: що відбувається в охопленому коронавірусом гуртожитку
У гуртожитку в Вишневому під Києвом стався спалах Covid-19. Там підтвердили 78 випадків інфікувань. Фото: hromadske.ua

Приватний гуртожиток у місті Вишневе біля Києва закрили на карантин 21 квітня. Там зафіксували спалах коронавірусу. Про те, що гуртожиток ізолюють, мешканців не попередили. До ранку 21 квітня люди могли заходити та виходити, а на вході міряли температуру.

Про те, чому закрили гуртожиток, дізналися 22 квітня - коли будівлю оточили правоохоронці та приїхали журналісти, розповів один із мешканців Олександр Сіленко, передає hromadske.

"На вході стояв санітарно-пропускний пункт, де медики вимірювали температуру, записували кімнату та прізвище. І після того могли вийти на вулицю. 21 числа закрили на карантин і більше не випускали і не впускали. Про те, що закривають гуртожиток, ніхто нікому не сказав. Просто ввечері люди зайшли в будівлю, а зранку нікого уже не випустили. Без попередження", - пояснив Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція і Нацгвардія охороняють гуртожиток, де сталося масове зараження коронавірусом

Тепер мешканці самостійно проводять дезінфекцію приміщень, де живуть, та коридорів. У гуртожитку медиків чи правоохоронців немає. Біля гуртожитку цілодобово чергує екстрена допомога. З їжею та водою мешканцям допомагають волонтери. Передають рис, гречку, хліб, куряче м'ясо, олію, цукор, борошно, яйця та молочні продукти.

"Чув, що є людина, якій потрібно сказати, що з ліків потрібно, дати кошти і вона купить це в аптеці", - додав Олександр.

Також у гуртожитку встановили графік користування кухнею. Кожна кімната на крилі має годину для приготування їжі. Кухня відчинена з 7-ї ранку до 20-ї.

"Вчора провели тестування - сьогодні сказали результат. Негативний, але на поверху є і позитивний. Жодних додаткових рекомендацій не давали", - каже наш співрозмовник. Заперечив, що мешканці гуртожитку вилазили через вікна і гуляли містом.

"Лячно, але діватися нікуди. Якби була можливість, то вже виїхали б. Ті хто міг до цього, вже виїхав. Ходять чутки, що через 10 днів мають робити повторне тестування на коронавірус. Кажуть, якщо в сім'ї не буде другого підтвердження коронавірусу, то людей, які мають куди їхати, будуть випускати. Але поки не ясно, наскільки це правда", - додав Олександр.

У гуртожитку міста Вишневе Київської області, де стався спалах Covid-19, станом на ранок 23 квітня підтвердили 78 випадків інфікувань. ПЛР-тестування всіх мешканців гуртожитку провів Київський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Зараз ви читаєте новину «Зранку нікого не випустили: що відбувається в охопленому коронавірусом гуртожитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути