Ексклюзиви
пʼятниця, 02 вересня 2022 03:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зовсім все погано: в Росії на війну намагаються завербувати навіть бомжів

Зовсім все погано: в Росії на війну намагаються завербувати навіть бомжів
До всього спектру російського наброду в Україні скоро додадуться й бомжі. Фото: tut.by

У Росії все настільки погано з поповненням особового складу окупаційних частин, що в Петербурзі підписати контракт на військову службу почали пропонувати навіть бомжам.

В один з шелтерів Петербурга з'явився чиновник та намагався поширювати там листівки про службу в армії РФ за контрактом, повідомляє петербурзьке видання "Ротонда".

Так, в НКО "Ночлежка", яке допомагає бездомним людям в Санкт-Петербурзі та Москві, повідомили, що в одну з будівель в Петербурзі з'явився чиновник з Фрунзенського району міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вагнерівці", буряти, сирійці й кримінальні злочинці: хто належить до армії Путіна

Чиновник запропонував співробітникам НКО поширити в шелтері листівки про те, що потрібні люди в російську армію за контрактом. Співробітники не дозволили поширити листівки та відправили чиновника до керівництва шелтера - але до керівника так ніхто і не дійшов.

"Черговий розкладати листівки не дозволив, відправив до керівництва. Але до керівництва ніхто не прийшов", - розповів виданню представник Фонду.

При цьому, коли видання звернулося за коментарем до адміністрації Фрунзенського району, там цю інформацію... підтвердивши. За словами чиновників, це було зроблено з метою інформувати про перспективи служби за контрактом всіх, кого тільки можна, оскільки на листівках вказується - пройти службу за контрактом можуть чоловіки у віці 19-59 років з освітою не нижче середньої.

При цьому раніше стало відомо, що Російська Федерація планує вербувати засуджених злочинців на війну проти України.

Паралельно у РФ формуються загони так званих добровольців. Їх заманюють великими грошима, обіцяючи величезні за мірками злиденної російської глибинки, зарплати та різні виплати.

Крім того, росіяни намагаються навербувати новий особовий склад в країнах Середньої Азії, серед киргизів, таджиків і узбеків.

Зараз ви читаєте новину «Зовсім все погано: в Росії на війну намагаються завербувати навіть бомжів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути