середа, 27 червня 2007 09:11

Зникла в Азовському морі дівчина на матраці допливла до Росії

Зникла в Азовському морі дівчина на матраці допливла до Росії

- Вона схопила той матрац і не відпускала його цілих дві доби. Від цього в неї аж поніміли пальці, - розповідає сестра 19-річної Альбіни Жарікової Олена Мошкова із Маріуполя Донецької області. - В морі вона пережила і бурю, і дощ, і спеку. Кілька разів перекидалася на матраці, а плавати добре не вміє. Це чудо, що вона врятувалася

Альбіна Жарікова плавала 24 червня на надувному матраці в Азовському морі неподалік від берега. Поволі її почало відносити у відкрите море. Дівчина дві доби плавала, поки її не підібрали російські рибалки.

- Як тільки стало відомо, що дівчина зникла, ми відразу попередили берегову охорону узбереж Чорного та Азовського морів. Знали про зникнення і російські прикордонники, - розповідають у Центрі пропаганди МНС Донеччини. - У вівторок вранці за 5 кілометрів від міста Єйськ, що в Краснодарському краї Російської Федерації, Альбіну помітили місцеві рибалки. Вони передали її російським прикордонникам, а ті - українським.

Дівчина була напівпритомна та обезсилена. Вже опівдні її доставили на турбазу "Електрон", де на неї чекали батьки.

- Альбіна нам розповідала, що вночі бачила кораблі, вертольоти. Вона кричала до них, але вони її не чули, - каже Олена Машкова.

У дівчини обпечене все тіло. Зараз вона лежить в Маріупольській лікарні. Олена каже, що сестра до нині не вірить, що вже не в морі.


Галина ОСТАПОВЕЦЬ

Зараз ви читаєте новину «Зникла в Азовському морі дівчина на матраці допливла до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути