Ексклюзиви
субота, 28 квітня 2018 13:47

Змінили правила підрахунку голосів на Євробаченні

Змінили правила підрахунку голосів на Євробаченні
Європейський мовний союз змінив правила голосування національних журі Євробачення. Фото:day.kyiv.ua

Європейська мовна спілка, яка є організатором Міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення", змінила правила підрахунку голосів національних журі.

Зміни впливатимуть на те, скільки "важить" голос окремого члена журі, повідомляється на сайті конкурсу.

Згідно з новими правилами, голос кожного окремого члена журі буде "важити" менше, ніж в сумі з голосами інших членів журі. Ефект від балів залежатиме від позиції, на яку член журі поставить композицію учасника. Чим нижче оцінить член журі пісню, тим меншим буде вплив на кінцевий результат.

Наголошується, що до цього оцінки виставлялися шляхом простого додавання голосів всіх членів національного журі. Таким чином, найвищу оцінку - 12, отримував конкурсант, який набрав найбільшу кількість балів у сумі. Наприклад, якщо четверо членів журі ставили пісню на перше місце, а п'ятий — на останнє, то це могло позбавити пісню 12 балів від національного журі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий Євробачення в Україні вперше стане батьком

"З урахуванням цієї зміни в процедурі голосування журі ми можемо гарантувати, що більш високі оцінки пісень будуть присуджуватися злагоджено і що думка групи суддів буде цінуватися вище, ніж думка кожного з них окремо", - сказав супервайзер Євробачення Йон Ула Санн.

Євробачення пройде в столиці Португалії - Лісабоні. Півфінали конкурсу заплановані на 8 і 10 травня, фінал - на 12 травня. Країна вперше буде приймати в себе шоу завдяки перемозі свого учасника Сальвадора Собрала у Києві минулого року. У цьому році представник від України Melovin виступить під номером 18 - останнім у другому півфіналі.

Зараз ви читаєте новину «Змінили правила підрахунку голосів на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути