четвер, 23 квітня 2009 10:03

Злісних неплатників за компослуги не відключатимуть від каналізації

Злісних неплатників за компослуги не відключатимуть від каналізації

У Київській міської державній адміністрації спростовують інформацію про наміри відключати від каналізації злісних боржників за комунальні послуги.

Як повідомили у прес-службі Київської міськдержадміністрації, столична влада не приймала жодних розпоряджень стосовно вжиття заходів впливу на боржників з оплати комунальних послуг у вигляді обмеження надання окремих послуг, зокрема водовідведення.

Згідно зі статистичними даними, кияни сплачують комунальні послуги майже стовідсотково, на відміну від мешканців багатьох інших міст України.

Наразі у столиці кількість злісних неплатників становить всього 0,7%. Вдячна киянам за таке сумлінне ставлення до своїх зобов"язань, міська влада минулого року започаткувала програму підтримки та заохочення добросовісних платників.

"Ми й надалі будемо робити все можливе, щоб не вдаватися до крайнощів, тобто застосування відключень від житлово-комунальних послуг тощо. Ми будемо впроваджувати диференційований підхід, що дозволить захистити особливо вразливі верстви населення. Всі громадяни, які не можуть вчасно сплатити всю суму заборгованості, матимуть можливість укласти передбачений чинним законодавством договір про реструктуризацію боргу з житлово-експлуатуючою організацією. За умови укладання такого договору жодних санкцій не може бути застосовано", – зазначив в.о. директора КП "Головний інформаційно-обчислювальний центр" Станіслав Каплуненко.

Як відомо, прокуратура Києва опротестувала розпорядження Київської адміністрації, за якими столичні ЖЕКи для забезпечення своєчасної оплати киянами компослуг могли залучати колекторські компанії. У зв"язку з цим, як писала комунальна газета "Вечірній Київ", у мерії вирішили відключати боржників від каналізації.

Раніше Київська міська державна адміністрація визначила порядок роботи ЖЕКів з жителями міста, які мають борги за спожиті житлово-комунальні послуги. Згідно з розпорядженням КМДА, ЖЕКи мали право залучати колекторські компанії для стягнення боргу за компослуги.


У 2007 році методику відключення від каналізації випробував Дніпропетровськ. "Дніпроводоканал" купив два комплекти спеціального обладнання, що дає можливість індивідуально відключати окремі квартири боржників від системи каналізації після попередження про необхідність погасити заборгованість за водопостачання.

Такий захід виявився ефективнішим, ніж раніше випробуваний підприємством, коли окремим боржникам "Дніпроводоканалу" перекривали систему водопостачання.

Зате в Харкові знайшли інший спосіб покарати неплатників за ЖКП. Боржники комунального підприємства "ВТП "Вода" не могли виїхати за кордон. Місцеві державні виконавчі служби підготували й направили у суди подання про заборону виїзду за кордон осіб, які не виконують своїх зобов"язань перед державою, в даному випадку - не виконують рішення суду про стягнення заборгованості за надані послуги водопостачання.

За матеріалами Newsru.ua, Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Злісних неплатників за компослуги не відключатимуть від каналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути