пʼятниця, 02 жовтня 2020 15:02

"Живіт ріс як на дріжджах" - як батьки четверні дають раду дітям
10

- У перший раз після пологів страшно було навіть доторкнутися. Вони такі маленькі, червоні, кожна - трохи більша за півтора кілограма, - розповідає 20-річна Анастасія Валіхновська з Кропивницького. Разом із чоловіком 24-річним Владиславом виховують 4 доньок-близнючок. Нещодавно ім виповнилося по пів року.

Анастасія Валіхновська розповіла Gazeta.ua, як виношувала четверню і як тепер дає раду дітям.

- Дуже страшно було. Я двійні не хотіла, а тут четверня. Чоловік підбадьорював і постійно говорив: "Ми зможемо, витягнемо, прогодуємо, народимо". Усе трималося на його словах. До 25-го тижня вагітності було як завжди. А потім поклали на збереження. 2 місяці до пологів я лежала в лікарні. Уже після 25-го тижня почалися активний ріст живота, набряки. За місяць до пологів у мене був палатний режим. Я не виходила, навіть щоб здати аналізи. Приходили до мене. Живіт ріс не по днях, а по годинах. Мій організм не витримував такого. Не могла стояти, сидіти, їсти. Пологи пройшли нормально. Були готові до гіршого. Але пройшло все добре і швидко: за 2 хвилини дістали всіх чотирьох, - розповідає мама четверні.

Валіхновська побачила дітей через декілька днів.

Мати четверні розповіла про свої будні
Фото: instagram.com/nastya_valikhnovskaya
Мати четверні розповіла про свої будні
Мати четверні розповіла про свої будні
Мати четверні розповіла про свої будні
Мати четверні розповіла про свої будні

- Я лежала в реанімації, а вони буквально за стінкою були в дитячій реанімації. Приїхав мер вітати, так насилу мене підняли на п'ятий раз. Болі були жахливі. Але, коли побачила вперше дітей, вставала до них, не звертаючи уваги на біль і сльози, - каже Валіхновська.

Доньок назвали Вікторія, Єлизавета, Милослава та Діана. Нещодавно їм виповнилося по пів року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжю після народження четверні пообіцяли купити житло

- Ще вранці я сповнена енергією. Перші три місяці вставала кожні три години на годування. Раніше було так: погодували або покупали - і вони одразу сплять. Зараз легше тим, що вони доросліші і їх потрібно годувати кожні чотири години. Але все конвеєром. Як тільки одну покупав і погодував, одразу взяв другу, за нею третю і четверту. Обіг дітей постійний. Важко й морально, й фізично. Це щастя, звичайно, але праця - неймовірна, - додає Валіхновська.

— Ледве пережив страх за жінку й дітей. Просив Бога, щоб усі п'ятеро залишилися живі й здорові, — каже 24-річний Владислав Валіхновський із Кропивницького. 3 березня його дружина 20-річна Анастасія народила четверню. Усі — дівчатка-близнюки. Пологи були планові. Анастасії Валіхновській робили кесарів розтин.

Зараз ви читаєте новину «"Живіт ріс як на дріжджах" - як батьки четверні дають раду дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути