четвер, 04 лютого 2010 12:55

Житній ринок підпалили, щоб визнати непридатним?

Житній ринок підпалили, щоб визнати непридатним?

Будівлю Житнього ринку в Києві спробували підпалити з метою визнання його непридатним для торгівлі.

Про це заявили представники незалежної профспілки орендарів "Захист праці".

"Тільки випадковість рятувала будівлю Житнього ринку від повного знищення в результаті підпалу. Він може бути використаний столичною владою для визнання території непридатною для розміщення на ній ринку і ухвалення рішення про забудову земельної ділянки. Таким чином, сотні людей втратять свої робочі місця. Підпал був здійснений о 5:00 30 січня 2010 року відразу ж після рішення Київради про приватизацію Житнього ринку від 29 січня 2010 року", - відзначили в профспілці.

За словами працівників ринку, пожежа виникла в магазині з продажу риби і морепродуктів на першому поверсі будівлі, коли на ринку ще майже нікого не було.

"Охорона ринку чомусь була відсутня. Пожежу помітив працівник першого поверху, який опинився недалеко від цього магазина, і відразу ж викликав пожежників. Після гасіння пожежі приміщення ринку провітрювали майже добу. Люди не змогли працювати 30 січня, а деякі навіть 31 січня. За словами власника магазина Ігоря Шевченка, це був підпал, за 10 хвилин згоріло все. Це підтверджує його дружина, навіть знає, хто саме зробив підпал, але боїться сказати", - заявили вони.

Сьогодні о 17:30 представники незалежної профспілки орендарів "Захист праці" проведуть на території ринку акцію протесту проти приватизації приміщення і спроб його підпалу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київська влада вирішили продати на аукціоні будівлі Володимирського і Житнього ринків.

У той же час, глава комісії Київради з питань власності Володимир Дейнега заявляв журналістам, що приватизація Житнього і Володимирського ринків в столиці проводиться на користь народного депутата від БЮТ Богдана Губського.

За матеріалом ЛIГАБiзнесIнформ
Зараз ви читаєте новину «Житній ринок підпалили, щоб визнати непридатним? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути