Ексклюзиви
середа, 24 серпня 2011 19:31

Спецтема: 20 років незалежності!

Рівняни побили рекорд "Вишитого майдану"
7

Фото: Фото: Олена Власова

Найбільше людей у вишитому одязі зібралося сьогодні у Рівному – 6570 – новий рекорд України.

Акцію провели удруге, після 5-річної перерви. Засвідчити досягнення рівнян з Києва приїхала Олена Строкач – заступник редактора Книги рекордів України.

"Ми були першим містом в країні, де 2006-ого року встановили "вишитий" рекорд. Тоді прийшло 3298 людей", - каже заступниця міського голови Галина Кульчинська. – "Цієї весни рівненський рекорд побили Чернівці з понад 4 тис. учасників. Але сьогодні ми знову перемогли. Це уже наша традиція і не хотілося віддавати її в інші руки. Сприяла і хороша погода, бо народу на свято прийшло дуже багато".

Зранку на майдані Незалежності розставили манекени з народними костюмами різних областей. Деякі виткали понад 100 років тому.

"Назвала це "музеєм віднайдених секретів". Узяла їх на сьогоднішній рекорд з приватних колекцій та музеїв. Господарі охоче їх позичили. Найдавніша вишиванка тут – 18-ого століття, але напрочуд добре збереглася. Заодно пригледіла собі на виставці хорошу ідею – вперше побачила сіру вишивку. Тепер замовлю собі у майстрині точно таку сукню", - додає Галина Кульчинська. Сама чиновниця одягла білу сукню, розшиту великими квітами. Задля рекорду з її кабінету привезли і найбільшу в країні ляльку-мотанку – на людський зріст.

Манекени в костюмах також брали участь у рекорді. Живі учасники реєструвалися в кількох наметах на площі. Кожному вішали на шию картонну посвідку з номером. Городяни поприходили у вишитих сукнях, сорочках, спідницях та навіть чоботах.

Упродовж дня серед учасників акції розігрували подарунки – фотоальбоми Рівного та подарункові видання творів Ліни Костенко. Найменшому учаснику рекорду – всього 3 тижні. Найстарший має уже 90 років, приїхав з селища Мізоч Здолбунівського району.

Зараз ви читаєте новину «Рівняни побили рекорд "Вишитого майдану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути