пʼятниця, 31 серпня 2018 13:34

Жителі Підгірців вимагають зупинити беззаконня

Жителі Підгірців вимагають зупинити беззаконня
Жителі Підгірців Київській області вийшли на пікет проти незаконної зміни генерального плану населеного пункту. Фото: Апостроф

Жителі Підгірців Київській області вийшли на пікет проти незаконної зміни генерального плану населеного пункту.

Близько сотні людей пікетували Мінрегіон, вимагаючи від керівників міністерства розібратися в ситуації та відмінити зміни в генплані, повідомляють Коментарі.

Крім того, за даними ЗМІ, одночасно в центрі Києва з'явилися банери, що звинувачують сільського голову Підгірців Сергія Кравченка в корупції.

Селяни, що пікетували будівлю міністерства, стверджують, що незаконна і необґрунтована зміна генерального плану пройшла без залучення громадськості та в таємному режимі. У результаті кулуарно прийняті зміни дозволили скандальному столичному забудовнику проводити роботи із спорудження багатоповерхового житлового комплексу на болотистій місцевості села, що загрожує його жителям численними екологічними проблемами.

Протистояння громади і великого забудовника, якому допомагають місцеві чиновники, триває не перший місяць.

Особливі претензії у селян викликає позиція сільського голови Сергія Кравченка, якого раніше також звинувачували у зловживаннях при витрачанні бюджетних коштів на ремонт дороги.

Черговий виток протистояння між сільським головою і місцевими жителями почався в березні 2018 року. Тоді були оприлюднені документи, за якими генеральний план Підгірців був змінений у конфіденційному порядку.

Реакцією на останній мітинг під сільрадою була розбита камера і побиті активісти.

Не дочекавшись дієвої реакції на свої звернення, жителі Підгірців звернулися до віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка. Вони просять публічно озвучити позицію центральних органів влади і допомогти вирішити проблему незаконної забудови села.

Джерело: Апостроф

Зараз ви читаєте новину «Жителі Підгірців вимагають зупинити беззаконня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути