вівторок, 28 квітня 2009 11:32

Жителі Нью-Йорка злякалися повторення 11 вересня (ФОТО, ВІДЕО)
5

В понеділок президентський літак і супроводжуючі його винищувачі ВПС США пролетіли над Статуєю Свободи в Нью-Йорку на малій висоті і зробили декілька кіл над нижньою частиною Манхеттена, що викликало справжню паніку в місті, що пережило теракти 11 вересня 2001 року. З деяких будівель евакуювали людей, в службу порятунку надійшло безліч дзвінків від схвильованих громадян.

Аналогічні заходи були вжиті у низці компаній в місті Джерсі-Сіті (штат Нью-Джерсі), яке від Манхеттена відокремлює річка Гудзон.

З"ясувалося, що налякали жителів Нью-Йорка літаки Пентагону: нібито хтось у військовому відомстві США захотів сфотографувати їх на фоні Статуї Свободи.

Пізніше представники ВПС США опублікували офіційне повідомлення, що два винищувачі F-16 і один з президентських літаків - Boeing-747s - здійснювали обліт над містом, метою якого було фотографування деяких районів. Барака Обами на борту президентського літака не було.

Мер міста Майкл Блумберг висловив обурення інцидентом, зажадавши, щоб такі акції узгоджувалися в майбутньому, а чиновника Пентагону викликали для роз"яснень до адміністрації Обами. Політ літаків на малій висоті над Манхеттеном - місцем теракту 11 вересня 2001 року, Блумберг назвав "безглуздим і погано продуманим рішенням". В понеділок увечері Оборонний департамент адміністрації президента США заявив, що "приносить свої вибачення і повністю бере на себе відповідальність за подію". При цьому директор департаменту Луіс Калдера підкреслив, що влада міста і штату була заздалегідь повідомлена про маршрут польоту.

За матеріалами Lenta.ru, NEWSru.com, The Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Жителі Нью-Йорка злякалися повторення 11 вересня (ФОТО, ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути