вівторок, 26 березня 2024 13:30

"Зірвали плани російського десанту на аеродромі у Гостомелі" - Сирський привітав нацгвардійців

"Зірвали плани російського десанту на аеродромі у Гостомелі" - Сирський привітав нацгвардійців
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський звернувся з нагоди Дня Національної гвардії України. Фото: Генштаб ЗСУ

Бійці Національної гвардії у лютому 2022 року з честю зустріли початок широкомасштабної російської агресії.

Вони з 2014 року своїми подвигами прославляють Україну, сказав головнокомандувач ЗСУ Олександра Сирського нагоди Дня Національної гвардії України.

"Щиро вітаю весь особовий склад та ветеранів з Днем Національної гвардії України! Десять років тому, у 2014 році, Національна гвардія стала базою для створення українських добровольчих батальйонів. Вони рушили на схід, щоб разом зі Збройними Силами захистити Україну від російської агресії. Ці героїчні люди, загартовані у перших боях з російськими окупантами у 2014 році, і досі боронять незалежність України", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День Національної гвардії: теплі привітання захисникам

Сирський наголосив, що саме бійці Нацгвардії свого часу завадили російського десанту висадитися на аеродромі у Гостомелі.

"У 2014 році, під час Антитерористичної операції, мав честь співпрацювати з воїнами Національної гвардії, які своїми подвигами прославили Україну та її народ. У лютому 2022 року Національна гвардія з честю зустріла початок широкомасштабної російської агресії. Як командувач оборони міста Києва пригадую, як українські нацгвардійці зірвали плани російського десанту на аеродромі у Гостомелі", – вказав головнокомандувач.

Зараз тисячі нацгвардійців зі зброєю в руках, пліч-о-пліч з іншими підрозділами та зʼєднаннями Сил оборони України відбивають російські атаки на передовій.

"Цього дня хочу згадати усіх загиблих. Низький уклін, вічна пам'ять і вічна слава усім полеглим за волю і незалежність України! Щиро дякую за Вашу службу!" - написав Сирський.

В Україні 26 березня відзначають День Національної гвардії. Святом цей день було оголошено указом президента Петра Порошенка у 2015 році.

Нацгвардія України була окремою силовою структурою з 1991 по 2000 рік. Потім її розформували, а у 2014 році, після початку російської агресії проти України, знову відновили як військове формування на базі МВС України.

Зараз ви читаєте новину «"Зірвали плани російського десанту на аеродромі у Гостомелі" - Сирський привітав нацгвардійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути