понеділок, 12 березня 2018 18:26

Зимовий реванш: в Україну насуваються хуртовини і морози

Автор: dzvin.news
 

До кінця тижня в Україні знову похолодає. Арктичний циклон принесе сніг та морози.

Знову почне тиснути повітряна маса арктичного походження і знижувати температуру повітря до -10-12, а на північному сході до 12-16 градусів морозу.

"Намічається морозний реванш. 17-18 березня в Україні ускладниться погода. А з південного заходу знову до нас міриться у гості активний циклон із сильними опадами. Протиборство північного холоду та південного циклону спричинить штормовий вітер. Цей прогноз трохи завчасний, буде уточнюватися", - пише у Facebook cиноптик Наталія Діденко.

Завтра, 13 березня, та найближчими днями в Україні домінуватиме вологе атлантичне повітря, яке носитимуть атмосферні фронти.

"У вівторок дощі пройдуть на Заході, на Одещині, Миколаївщині, Вінниччині, Житомирщині, Київщині, в області Кропивницького. На решті території - поки що без опадів. Сильний вітер буде завтра", - додає синоптик.

Температура повітря найближчої ночі 0+5 градусів, на сході 0,-5 градусів. Завтра вдень +3+9, на Заході та Півдні +4+14 градусів.

У Києві завтра періодично дощ, періодично прояснення. Важливо - поривчастий, до сильного, вітер! Вночі +2, вдень +6 градусів.

У кінці тижня, 17-18 березня, Київ також потрапляє у зону несприятливої погоди - відновлення морозів та опади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодна Пасха, травень без заморозків — синоптик здивував погодою на весну

Найхолодніші ночі — на Сумщині, Харківщині та Луганщині. Вдень потепліє лише до 0-3 градусів тепла.

У всіх регіонах України протягом тижня очікують помірні опади. Засніжить на заході, півночі та центрі. На півдні — дощитиме.

"Також на Сумщині, Харківщині, Рівненщині буде вітряна погода. Навіть можливі хуртовини", - говорить синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Потепління прийде раптово на наступному тижні.

"Після 20 березня встановиться суха погода. Хіба де-не-де пройде невеличкий дощик. Поки треба пережити останню хвилю морозів. Вийшло так, що грілися зимою, а тепер треба померзнути. Холод з грудня і січня перекинувся на березень", - говорить народний синоптик з селища Крижопіль Микола Завальний.

До кінця березня в Україні збережеться коливання температур. Імовірний ще один арктичний циклон, що принесе похолодання. У двадцятих числах похолодає. А після 23 березня встановиться стійке тепло. Вночі плюс 6–7, а вдень до 12 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Зимовий реванш: в Україну насуваються хуртовини і морози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути