четвер, 28 січня 2021 08:23

Зима розгулялася. По яких областях стихія вдарить найбільше

Зима розгулялася. По яких областях стихія вдарить найбільше
В Україні 28 січня очікуються хуртовини, налипання мокрого снігу й ожеледиця. Фото: pixabay.com

Україну 28 січня очікує новий удар стихії – хуртовини, налипання мокрого снігу й ожеледиця. Синоптики обіцяють хмарність.

Пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Вдень очікується від 3 градусів морозу до 3 градусів тепла. На сході та південному сході стовпчики термометрів покажуть 2-8 градусів тепла. Про це йдеться в прогнозі Українського гідрометцентру.

Сильні снігопади накриють більшу частину території країни. За прогнозами, найгірше буде в Одеській і Миколаївській областях. Там очікують до 40 см снігу. У цих областях надзвичайники оголосили червоний - найвищий рівень небезпеки. На Кіровоградщині, Черкащині, Полтавщині, Сумщині й Чернігівщині очікують мокрий сніг із налипанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весна буде пізня

У Києві 28 січня буде хмарно. Синоптики обіцяють снігопад. На дорогах подекуди ожеледиця. Швидкість вітру вдень складе 3,5 м/с. Температура до +1 градуса тепла.

Через негоду тимчасово обмежили в'їзд фур до столиці. Міська влада попередила, що будуть евакуйовувати автомобілі, які заважатимуть розчищати дороги.

У Міносвіти порадили організувати школярам та студентам дистанційне навчання. Йдеться про навчальні заклади Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.

У лютому середня температура повітря по Україні становитиме від 3 градусів морозу до 1 градуса тепла, в Криму – до 3-х тепла. Це на 1,5-2 градуса вище від середніх багаторічних значень.

Зараз ви читаєте новину «Зима розгулялася. По яких областях стихія вдарить найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути