вівторок, 02 серпня 2011 19:55

Жителі Вінничини годували Азарова пиріжками і плакали
10

Фото: Фото: Тетяна Сарахан

2 серпня прем'єр-міністр Микола Азаров приїхав із робочим візитом на Вінничинну. О восьмій ранку працівники дорожньої служби косять траву на обочині дороги до Гнівані. Попереду дві асвальтоукладальні машини накладають латки на дорозі. Вздовж усієї траси стоять дорожні патрулі. Від села Селище до Вінниці за 15 кілометрів утворилась пробка з легковиків і автобусів. Такого ніколи не було.

Азаров прилетів до Вінниці державним літаком Ту-134, який йому надало Державне управління справами. Приземлився в аеропорту Гавришівка. Звідти спецавтобусом з затемненими вікнами він приїхав у село Василівку Тиврівського району. Потім мав їхати в село Сутиски, тому після десятої години дороги перекрили ще й у місті Гнівані.

До села Василівки Азаров приїжджає об 11 годині. Тут він має відкривати комплекс для зберігання фруктів та овочів.

За годину до приїзду міліція перевіряє каналізаційні люки, які знаходяться на території сховища. Працівників виводять на подвір'я.

Гендиректор Гачай Сафієв, 52 роки, виходить надвір і звертається до працівників. "Так, головне посміхатися, ніяких лишніх розмов, питань" - попереджає.

На будівництво комплексу витратили 150 мільйонів гривень. Комплекс має 79 холодидьних камер, у них можна зберігати 18 тисяч тон продукції. Ідуть переговори, що з інших підприємств будуть завозити овочі та фрукти.

Нардеп Григорій Смітюх каже, що восени встановлять обладнання для сортування та пакування продукції.

"Поки-що устаткування везуть з Італії" - каже.

Прем'єр спочатку йде до людей, які стоять збоку при вході у комплекс.

"З президентом у нас задача - протягом п'яти років такі комплекси збудувати по всій Україні, бо ми звикли по старим методам зберігати" - додає Азаров.

Прем'єра ведуть у залу. На довгому столі кошики з абрикосами, огірками, картоплею, морквою, капустою, буряками.

Біля яблуневого саду його перепинає Валентина Горик з сусіднього села Сутиски. Просить заїхати до неї додому. Той погоджується. Його проводить сільський голова Леонід Дідух, 70 років.

"Обійшов все її обійстя. Побачив, що вона мурує пічку. Каже, що свою обкладає кафелем. Його онук не слухається. В комп'ютері сидить часами. Вгощала варениками, пиріжками та узваром. Півгодини cпілкувалися. Попросила в нього відремонтувати дитсадок та не закривати лікарню. Азаров сказав, що подумає щодо дитсадка, а лікарню не треба закривати. Бо в селі 6,5 тисяч людей живе. До сіх пор сльози течуть. Не кожен день такі люди приїжджають", - відказує.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Вінничини годували Азарова пиріжками і плакали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути