Ексклюзиви
пʼятниця, 25 вересня 2015 14:41

Згуладзе розповіла, як далі буде реформуватися поліція

Згуладзе розповіла, як далі буде реформуватися поліція

Патрульні поліцейські поступово можуть витіснити дільничних - служби дільничних і патрульних поліцейських поступово зливатимуться.

Про це сказала перший заступник глави МВС Ека Згуладзе, відповідаючи на запитання чи залишаться дільничні після реформи МВС, чи їх замінять патрульні поліцейські, повідомляє Укрінформ.

"Давайте поговоримо про це, але трішки, тому що через 3-4 тижні ми подамо концепцію реформи в цьому напрямі. Дільничні входять до складу блоку "Громадська безпека" (як і патрульна поліція), одного з шести блоків, за нинішньою концепцією, Нацполіції. Служби дільничних і патрульних поліцейських поступово зливатимуться. Але це пізніше, потрібно всіх підготувати і подивитися, як це працює", - сказала Згуладзе.

Вона також підтвердила, що в перспективі патрульний поліцейський замінить собою і дільничного, і даїшника, і пепеесника, що допоможе оптимізувати витрати.

Говорячи про роботу над реформою, Згуладзе зазначила, що в перспективі оперативний і слідчий блок зіллються, а нові поліцейські будуть і новими детективами.

"Мабуть, найскладніший і найцікавіший блок - оперативний і слідчий. За законом, зараз ці служби розділені. Але по суті вони завжди взаємозв'язані, і я їх бачу разом. Так, за коаліційною угодою в майбутньому розглядається перехід на принцип роботи детектива, що об'єднує в собі обидві ці функції. Але до такого принципу ми повинні підготуватися", - пояснила Згуладзе.

Зараз ви читаєте новину «Згуладзе розповіла, як далі буде реформуватися поліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути